DM i freestyle i Avoriaz

I denne uge afholdes DM i freestyle Avoriaz, som er et fransk snemekka for både familier og hærdede freestylere.

Avoriaz er bygget udelukkende med skiløb for øje - al færdsel foregår til fods, på ski eller med hestekane, da byen er en 100 % bilfri by. Fold sammen
Læs mere
Foto: Teit W. Knudsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I imponerende omgivelser på et stort plateau 1650 m.o.h. ligger Avoriaz på kanten af en 350 meter lodret klippevæg og beskuer dalen nedenfor. Ved ankomsten til byen får man også bekræftet, at dette ikke er en hvilken som helst by; vejen, som man kommer ad, stopper nemlig brat og bliver til en piste.

Byen er bygget udelukkende med skiløb for øje og er en 100 % bilfri by. Al færdsel foregår til fods, på ski eller med hestekane. Man stiller bilen på den store parkeringsplads i udkanten af byen og prajer en ”taxi” - hestekane, der transporterer en det sidste stykke ind i selve byen. Kanernes bjældeklang, de træbeklædte huse og  det imponerende sceneri gør fra første sekund Avoriaz til et helt specielt skisportssted med en unik atmosfære og en stemning i særklasse.

Byen Avoriaz
Denne stemning går igen på byens restauranter og afterskisteder som The Place, der altid har regionens bedste DJ’s eller bands til skabe de rette rammer for en fest. Er man klar på endnu mere fest kan man med fordel rykke videre til byens ”Le Choucas” - også kendt som ”Kokassen” blandt de mange danskere, der især i højsæsonen præger byen.

Ud over et bredt udvalg af gå-i-byen steder, kan man i  Avoriaz finde alt fra biograf og fitness-center til bowlingbaner og paragliding. Der er således de bedste forudsætninger for en begivenhedsrig og uforglemmelig skiferie.

Superb til ski og snowboard

”Porte du Soleil”, som Avoriaz er en del af, er med sine 650 kilometer pister et af verdens største sammenhængende skiområder. Der er brede boulevarder, hyggelige skovpister, sorte ”lodrette” sider, blandt andet europas stejleste piste ”Le Mur”.

Uanset niveau er det enorme område ideelt for lange dagsture, hvor en direkte forbindelse til områderne Les Gets og Morzine samt ture til Schweiz skaber de bedste forudsætninger for en varieret og oplevelsesrig skitur.

Hører man til den mere legesyge skiløbere/snowboarder er der 3 store professionelle snowparks i området med store hop, rails og bokse. Desuden er der i Avoriaz en snowpark med mindre hop og rails, som man kan træne på før man rykker op i en af de store pro-parker. Yderligere er der bygget en perfekt superpipe midt i Avoriaz by.

Sidst men ikke mindst er Avoriaz en destination, der er præget af, at den danske freestyle-scene i en årrække har afholdt DM i slopestyle og halfpipe i byen. Arrangementet løber også i år af stabelen i uge 5 og plejer at være garanti for masser af glade danskere både til de hæsblæsende shows i parken og pipen.