Dit flysæde bliver mindre

Flere danskere er blevet større, men flere flyselskaber gør deres flysæder mindre.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kamp om pladsen i luften - flyselskaberne presser flere sæder ind på hver række, skriver rejse-søgemaskinen Viviro.com.

Se også: Ryanair fjerner toiletter fra fly for flere sæder

Flyselskaberne bestræbelser på at optimere indtjeningen betyder nu, at flere har klemt et ekstra sæde ind på hver række. Resultatet for passagererne er mindre plads, mindre sæder og mindre komfort, har de registreret hos Viviro.com.
 
"Tendensen er tydelig," siger Kenneth Karskov fra Viviro.com - den intelligente søgemaskine til billige flybilletter på nettet. "Hos rigtig mange flyselskaber er benpladsen blevet reduceret til et minimum. Nu gælder det bredden, og her betyder et sæde mere pr. række en hel del for økonomien i en flyvning."
 
Går ud over komforten
Det er især charterflyselskaberne, der er blevet dygtige til at udnytte flyets bredde mest muligt. Og det går meget mere ud over komforten end mange tror.

"Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi er en del danskere, der er blevet lidt blødere polstret omkring livet, derimod er det de færreste, som tager på omkring knæene. Derfor gør det en mærkbar forskel, når der bliver mindre plads i bredden," siger Kenneth Karskov.
 
Pas på markedsføringen
Han råder rejselystne danskere til at tage visse flyselskabers markedsføring med et gran salt.

"Et af de store charterflyselskaber reklamerer med "luftens bedste benplads." Det lyder jo besnærende, men de glemmer at fortælle, at de har klemt ni sæder ind på hver række i præcis den samme flytype, hvor eksepelvis SAS kun har otte sæder. Det siger sig selv, at sæderne bliver mindre og smallere, når der presses flere af dem ind, for selve flyet bliver jo ikke større."
 
Kenneth Karskov tilføjer, at også traditionelle ruteflyselskaber presser pladsen.

"For nylig fløj jeg selv med Air France i en Boeing 777, hvor de havde ti sæder pr. række i en flytype, som er udviklet til ni. Vi ser det også med den nye Boeing 787 Dreamliner, som efter pres fra flere flyselskaber på kundelisten også får klemt et sæde mere ind end det oprindelig var planen."