Direkte flyrute til Florida i USA?

Når Norwegian torsdag løfter sløret for de nye oversøiske ruter fra København, tyder alt på, at selskabet vil flyve direkte til Florida i USA.

Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke nogen nyhed, at lavprisselskabet Norwegian har planer om at flyve oversøisk fra Københavns Lufthavn.  

Se også: Lav kurs - det er nu, du skal til London

Allerede i december 2012 fortalte Norwegian, at selskabet ville betjene langdistanceruter fra slutningen af 2013.

Men torsdag vil selskabets koncernchef, Bjørn Kjos, afsløre, hvilke destinationer det drejer sig om. Det skriver Takeoff.dk.

Eksperter peger på Florida
Norwegian vil lancere flere nye ruter, formentligt også indenfor Europas grænser, men den helt store nyhed bliver med stor sandsynlighed en direkte flyrute til Florida. 

Rejseliv.dk har bedt to rejseeksperter komme med deres bud på, hvad Norwegian løfter sløret for på torsdag, og begge peger på Florida.

"Hvis der bliver tale om ruter til USA, vil mit gæt være Florida. Det vil give god mening, fordi der ikke er en direkte rute til det sydlige USA fra Danmark. Florida er et godt vinterrejsemål med bred appel blandt danskerne," siger Jan Lockhart, administrerende direktør i FDM travel, der arrangerer rejser til flere oversøiske rejsemål og er et af de rejsebureauer, der sender flest danskere af sted på ferie i USA.

Se også: Guide til underholdning på lange flyruter

Karin Gert Nielsen er administrerende direktør i Discover America, der repræsenter USA i Danmark og Skandinavien indenfor turisme, håber og tror også på Florida:

»Jeg håber, at de starter på Florida, og det vil også være mit bud, at det er det, de gør. Vi har ingen direkte ruter fra Danmark, og der er en stigende efterspørgsel på solrejser mod vest, altså rejsemål så som Florida og Caribien,«

Se også: Guide: Flyv billigt til bold 

Florida blandt de ruter med størst potentiale
Københavns Lufthavns pressechef, Søren Hedegaard, vil ikke udtale sig om Norwegians planer, men henviser i stedet til lufthavnens top25 over direkte ruter med størst trafikpotentiale på cph.dk.

»Listen er baseret på rå data og viser de 25 direkte ruter, hvor mulighederne er størst. Det er destinationer, som flest rejsende har fløjet til fra Københavns Lufthavn med en eller flere mellemlandinger i  2012,« siger Søren Hedegaard.

Nummer tre og nummer ti på listen over oversøiske ruter med mest trafikpotentiale er Miami med 59.483 og Orlando med 28.422  passagerer.

Begge byer ligger i staten Florida og lægger man passagertallene fra 2012 sammen, rykker Florida op på en andenplads - forbi Los Angeles med 74.174 passagerer -  med et samlet potentiale på 87.605 passagerer.

Tallene er yderligere med til at pege på, at det er Florida, som  Norwegian åbner en direkte rute til.

Nummer et på listen er lufthavnen JFK i New York med 98.020 passagerer i 2012. Der er allerede direkte ruter til New York, men de er til lufthavnen Newark. Nummer to er Los Angeles med 74.174 passagerer.

Se også: 10 film du ikke skal se, når du flyver