Din bil konfiskeres i udlandet

Pas på færdselsbøder under kør-selv ferien. Kan bøden ikke betales kontant her og nu, kan din bil blive tilbageholdt af politiet.

Det kan være dyrt ikke at køre efter reglerne og gå i en fotofælde på kør-selv ferien i Europa. Hvor dyrt er dog forskelligt fra land til land. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Samson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pas på med at køre for stærkt - og husk sikkerhedsselen.

Læs også: Her er det billigst at parkere ulovligt

Overskrider du hastighederne, eller bryder andre færdselsregler under kør-selv ferien i udlandet, kan det blive en dyr forseelse - Men det kan også blive enden på ferien.

I flere europæiske lande slipper man nemlig ikke med en "hilsen" fra politiet, der kan afregnes over netbank, når ferien er forbi.

Der er kontant afregning på stedet for en lang række færdselsforseelser. Og kan man ikke betale, risikerer man, at politiet enten tilbageholder bilen eller gør udlæg i familiens ejendele, advarer FDM.

”I langt de fleste europæiske lande må politiet ikke bare udskrive, men også opkræve bøder på stedet. Hvor stort et beløb, politiet kan opkræve, er forskelligt fra land til land, ligesom der i nogle lande gives en rabat, hvis man betaler på stedet. Gør man det, skal man altid huske at få en kvittering,” siger jurist i FDM, Casper Schad.

”For alle tilfældes skyld en god idé altid at have lidt kontanter med i bilen. Det kan spare én for unødig bureaukrati og en tur på den lokale politistation, hvis man skulle være så uheldig at få en bøde,” tilføjer han.

Men den bedste løsning er naturligvis at undgå bøder, altid at køre efter reglerne og overholde hastighedsgrænserne. Det er både bedst for feriebudgettet og egen og andres trafiksikkerhed.

Sådan må politiet opkræve bøder:

Tyskland: Politiet må opkræve de såkaldte on-the-spot bøder på op til 35 euro (ca. 265 kr.) Det er bøder for mindre forseelser, som ikke kan domstolsprøves. Ved grovere overtrædelser kan politiet afkræve et depositum på stedet svarende til den forventede bøde, og det kan være flere hundrede euro.

Østrig: Politiet kan ud over on-the-spot bøder på op til 36 euro (ca. 270 kr.) kræve et større depositum, hvis forseelsen er af grovere karakter.

Frankrig: Politiet må opkræve bøder på stedet på helt op til 375 Euro. (ca. 2.800 kr.) Overstiger bøden det beløb, kan politiet enten kræve et depositum, eller de kan konfiskere bilen.

Spanien
: Her er krav om, at udlændinge skal betale bøder på stedet. Dog får man den rabat på 50 pct., som kontant afregning i Spanien giver. Kan man ikke betale, og ikke kan få en person bosiddende i Spanien til at stille garanti for en, kan politiet tilbageholde bilen.

Læs også: 10 tips til at spare penge på bilferien