Det sker i november

Jazz-festival i Granada, Sir Cliff Richard gæster Malmø Arena og premiere på musicalen »The Adams Family« i Chicago. November har en masse fede oplevelser.

Thailandske kvinder sætter flåder af lys i vandet under Festen for lys og festen for kærlighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adrees Latif

1. NOV - BERLIN
En nye permanent Picasso-udstilling åbner nu i Mitte. En 400 kvadratmeter stor udstilling i Humboldt Carré i Behrenstrasse viser hele »The Picasso Story« med grafiske og keramiske værker, som belyser både kunstnerens politiske engagement og privatliv.
www.thepicassostory.de

2. NOV - BANGKOK
Når årets 12. fuldmåne glider på himlen i Thailand, er det Loy Krathong – Festen for lys og festen for kærlighed. På denne aften sætter thailænderne små flåder flettet af bananblade og pyntet med blomster, lys og røgelse i vandet, hvilket skulle bringe held og lykke i det kommende år.
www.tourismthailand.org

3. NOV - OSLO
Oslo World Music Festival er musik på alle leder og kanter, fra Bollywood-feber til tango og klassisk kammerkor.
www.osloworldmusicfestival.no

3. NOV - LONDON
Det er så britisk, som det næsten kan blive, Dickens »Et Juleeventyr«. Og det er sikkert også derfor, at Disney Studios har valgt at holde verdenspremiere på tegnefilmen, eller motion capture animation, som der rettelig er tale om, på den elskede julefortælling i netop London. »A Christmas Carol« hedder filmen, som par premiere i tre biografer, Empire og Odeon på Leicester Square og Odeon i West End. I forbindelse med premieren er der en stor koncert og et helt unikt lysshow i St. Pauls Cathedral. Filmen har dansk premiere 6. november.
www.visitlondon.com

7. NOV - GRANADA
Den internationale jazz-festival i Granada er en af de ældre af slagsen. Siden 1980 har den spanske by været fyldt med musik i det meste af november med et officielt program med spanske og internationale navne samt en række koncerter rundt om i byen.
www.jazzgranada.es

9.
NOV - BERLIN
Højdepunktet i den store »Fest For Frihed« i anledning af 20-året for Murens fald. Siden foråret har børn og unge, kunstnere og prominente personligheder været travlt beskæftiget med at dekorere omkring 1.000 dominobrikker i overstørrelse. De bliver i dagene inden 9. november sat op på en to kilometer lang strækning hvor muren tidligere stod og bliver så på selve dagen væltet som et symbol på den dominieffekt, den rigtige murs fald fik for hele Europa. Inden da er der bl.a. friluftskoncert med Staatskapelle Berlin under ledelse af Daniel Barenboim,
www.mauerfall09.de

13. NOV - CHICAGO
Den berømte, nogle vil sige berygtede, tegneserie og -film »The Adams Family« har verdenspremiere som familiemusical. Handlingen er inspireret af newyorker-tegneren Charles Adams skøre og sjove »familie«, og musicalen spilles på Oriental Theatre frem til 10. januar. Derefter skal forestillingen til Broadway, formentlig fra 8. april.
www.theaddamsfamilymusical.com

13. NOV - LONDON
Der er masser af god jazz i London i ugen til og med 22. november, når jazzmusikere fra hele verden kommer til London for at spille i små klubber og i store koncertsale. Festivalen åbner med en koncert i Southbank Centre med jazzguitaristen John Scofield og hans        John Scofield’s Piety Street Band.
www.londonjazzfestival.org.uk.

14. NOV - ZÜRICH
Det var under den såkaldte »Belle Époque«, at hotellernes barer havde deres absolut storhedstid som mødested for det sociale liv i byerne. Hotellerne har stadig deres barer, og det gør de opmærksom på under »Long Nights of the Hotel Bars«, hvor der bydes på underholdning, nye cocktails og gourmet-kreationer. Det er 11. gang, den schweiziske storby holder »lang hotelnat«, hvor der flere steder er gratis transport mellem hotellerne natten lang.
www.langenachtderhotelbars.ch

14. NOV - MALMØ
Han er en legende - popsangeren Sir Cliff Richard. Og selv om han er over pensionsalderen, synes han uden alder. Han og The Shadows er nået Malmø Arena på deres 50 års jubilæumsturne.
www.malmoarena.com

14. NOV - WIEN
»Wiener Adventzauber« hedder det i den østrigske hovedstad, når de traditionelle julemarkeder dukker op på de smukke pladser i den østrigske hovedstad i det rene »advent-tryllerier« med boder med kunsthåndværk, julepynt, julebag og duftende og varmende drikke. Musik er der naturligvis også – og julestemning, selv om det hele åbner et par uger før første søndag i advent.
www.wien.info.at

18.
NOV - STOCKHOLM
Stockholm Filmfestival har siden den første festival i 1990 vokset sig til en af de førende i Europa. Den holdes altid i november, og i 2009-versionen vises frem til månedens udgang 170 film fra mere end 40 lande.
www.stockholmfilmfestival.se

19. NOV - PARIS
»Paris Photo« er en af de største fotomesser og -udstillinger. Til og med 22. november er »Carrousel du Louvre« rammen om den store udstilling, der hver år trækker op mod 40.000 besøgende og viser det bedste af det bedste fra fotoets oprindelse frem til i dag. Bl.a. med en verdensomspændende fotoudstilling.
www.parisphoto.fr

27. NOV - SINGAPORE
I en måned er der »Cirque on Ice«-forestillinger i det store indendørsstadion ved Waterfront. Det er Michael McPherson, tidligere akrobat i Cirque de Soleil, der har skabt forestillingen i en farverig drømmeverden fyldt med eventyr, nymfer og mytiske skikkelser svøbt i lys, farver, musik og artisterier på is.
www.sis.gov.sg

27. NOV - NEW YORK
Det er en rigtig juletradition, balletten »Nøddeknækkeren«. New York City Ballet har forestillingen på programmet til og med 3. januar i The David H. Koch Theater i Lincoln Center.
www.nycballet.com