Det skal du opleve i marts

Rejseliv.dk guider dig til en række spændende begivenheder i marts verden over

Deltagere passerer Coloseum ved det årlige maraton i marts i Rom Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. marts - Sydney
Det er ikke kun rengøringsdag i Sydney, men dagen er hele Australiens »Clean Up Day«. Hvert år deltager australiere i hundredetusindvis i det grønne arrangement, der har den gule miljøbevidste krabbe som logo. De mange frivillige rykker blandt andet ud og fjerner affald fra kilometervis af veje og gader, vandveje og parker.
Info: www.cleanup.org.au 

2. marts - Greenwich
Der er koncert med Metallica i 02 Arena, den tidligere Millennium Dome, i Greenwich i det sydøstlige London. Billetterne blev så hurtig solgt, at der er arrangeret endnu en koncert, søndag 28. marts.
Info: www.theo2.co.uk

4. marts - Oslo
Frem til 26. marts er der Francophonie Festival i byen. Festivalen har været en årlig begivenhed siden 1999, og bag den står de belgiske, canadiske, egyptiske, franske, græske, marokkanske, rumænske, schweiziske og tunesiske ambassader, mens det afrikanske kontinent er repræsenteret af Center for African Culture i Oslo. I år er der udstillinger, koncerter, konferencer og filmforestillinger i blandt andet Litteraturhuset, Nationaltheatret, Kunstnernes Hus, Universitetet i Oslo, Center for Afrikansk Kulturformidling og Teaterbåden Innvik.
Info: www.france.no

 6. marts - Paris
»Les Medias en Parlent« hedder udstillingen med værker af kunstnerparret Suzanne Valadon og Maurice Utrillo. Det atypiske bohême-par, som måske mere var et mor-søn forhold, var centrum i kunstner- og bohêmemiljøet på Montmartre i den såkaldte mellemperiode efter impressionismen. Udstillingen kan ses på Pinacotheque de Paris frem til 15. september.
Info: www.pinacotheque.com

 6. marts - Troodos
Nede ved kysten er foråret ved at bryde igennem, men i bjergene holder Cyperns Skisportsforbund det årlige internationale skiløb på Dias-løjpen i Troodos i dagene frem til 8. marst.
Info: www.cyprusski.com

 6. marts - Port of Spain
»Queen’s Park Oval« Vestindiens største kricket-stadion, og anlægget i Trinidad har dannet rammen om flere test-kampe end noget andet i Caribien. Således også nu, hvor der bliver fem dage med testkampe mellem England og Vestindien fulgt af en international kamp i Twenty20.
Info: www.gotrinidadandtobago.com

 7. marts - London
Det er »gør noget helt anderledes«- weekend i Barcican Center. Arrangementet er en del af 2009 East festival og byder på mange sære oplevelser. Hvad med en virtuel cykeltur i East London? Eller en magisk rejse rundt i bygningen med The Bellboys? Man kan også kikke film i drop-in-zone eller lære om det ukulte.
Info: www.barbican.org.uk

 12. marts - Dublin
Årets største festdag, Saint Patrick’s Day, har udviklet sig til en hel festival i Dublin. I fem dage står byen på den anden ende. Årets tema er »the sky is til limit«, og det afspejles i gadeteater, dans, skattejagter, film og teater.
Festivallen kulminerer med det store optog på selve St. Patricks Day om tirsdagen.
Info: www.stpatricksfestival.ie 

13. marts - Stockholm
Kunstnere på vej. De kommende helt store navne. Måske er det en eller flere af fremtidens store svenske kunstnere, der kan opleves på »Pop Up Art Masterpiece«-udstillingen på Skrapan. I samarbejde med Art Concept Store er skabt en platform for unge udøvende kunstnere, og værkerne indleveret til denne udstilling er bedømt og udvalgt af en jury. Udstillingen vises måneden ud.
Info: www.artconceptstore.se

17. marts - New York
Brooks Atkinson Theatre på Manhattan har premiere på forestillingen »Rock of Ages«. En musical fyldt med 80ernes største hits og handling inspireret af tidens store akkorder, store drømme og store frisurer.
Info: www.brooksatkinsontheater.com

22. marts - Rom
Man kan stadig nå at tilmelde sig, så hvor mange deltagere det årlige maraton ender med af få, vides endnu ikke. Men sidste år var der 75.000 mennesker i byens gader, hvoraf 14.500 løb de godt 41 km gennem byens gader forbi Roms allerstørste seværdigheder. Som for eksempel Colosseum som her på billedet.
Info: www.maratonadiroma.it

25. marts - Wien
Påskemarkeder er en tradition i den østrigske hovedstad, og de åbner lidt i god tid med masser af påskeæg i alverdens farver og dekorationer ud over boderne med kunsthåndværk og kulinariske delikatesser samt underholdning f.eks. »Jazz am Ostermarkt« at fornøje sig med. Wiens Ostermärkte. Der lægges ud med Kalvarienbergmarkt, to dage senere følger Altwiener Ostermarkt og Kunsthandwerksmarkt am Hof og endelig lørdag 28. følger Ostermarkt Schloss Schönbrunn, Alle markederne er åbne til og med anden påskedag, 13. april.
Info: www.info.wien.at