Det skal du opleve i august

Hvad enten man er til spansk tomatkamp, tysk fodbold eller islandsk tango er det bare med at komme af sted, for august byder på alt det og meget mere verden over.

29: Buñol - Under den ugelange festival med musik, parader, dans og fyrværkeri er tomatkampen – sidste onsdag i august – højdepunktet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

3: Bremen
Der er musik fra hele verden med 34 nationale og internationale bands under den tre dage lange »Festival Maritim«. Cajun musik, folk, rock, klassisk musik og shanties (sømandssange) i havnen Bremen-Vegesack.
festival-maritim.de

3: Viserum
Det årlige sommermarked i den svenske by er legendarisk. Omkring 600 sælgere slår deres boder op, og omkring 60.000 besøgende sværmer i den store teltby under det to dage lange marked og folkefest.
virserum.se

4: Velsen
Der er brasilianske rytmer over Velsen Valley, som er en del af det store rekreative område »Spaarwoude«, som også omfatter den største golfbane i Holland. Velsen ligger nord for Amsterdam, og i fem dage spredt ud over sommeren omdannes den til Dance Valley med moderne brasilianske orkestre på scenen.
dancevalley.com

4: Hamburg
Fodbold, der kan få enhver fan op at stolene, er på programmet, når »Liga total« afvikles. Fire af Tysklands bedste hold dyster mod hinanden i Imtech Arena. Ud over værten Hamburger Sport-Verein med dens danske sportsdirektør Frank Arnesen i spidsen er tyske mester og pokalvinder Borussia Dortmund, FC Bayern München og Werder Bremen på banen i de to dage, turneringen afvikles.
ligatotal.de

9: Rostock
Sejlskibene har indtaget havnen, for det er tid til den årlige og nu fjerde »Haikutter-Regatta Nysted – Rostock«. Haikutterne og formentlig op mod 9.000 af dem blev bygget i Danmark mellem 1900 og 1940. Regattaen er en del af den fire dage lange byfest med gøgl og fest på havnen og middelaldermarked på torvet.
hansesail.com og haikutterregatta-nystedrostock.dk

9: Göteborg
»Way Out West« kalder Europas mest alternative musikfestival sig med visioner om økologi, kulinariske og ekstravagante musikalske oplevelser. Blur og Mazzy Star er blandt stjernerne på plakaten, og paella af fisk og skaldyr fra havnen og kolde biodynamiske hvidvine på menuen.
wayoutwest.se

11: Koblenz

Rhinen står i flammer. Denne dag midt i den tre dage lange byfest er der et 17 kilometer langt fyrværkerishow langs Rhinen mellem Koblenz og Spay. Fyrværkerieksperter fra ni forskellige lande viser deres kunnen. Showet starter i Spay og kulminerer i et kæmpe internationalt fyrværkeri over fæstningen Ehrenbreitstein i Koblenz, og på floden vil omkring 70 skibe sejler frem og tilbage, mens der er underholdning på land.
koblenz.de

15: Sault
Der dufter af lavendler i Provence, og denne dag er der lavendelfestival i den lille franske bjergby, der ligger på »lavendel-ruten«. De blå marker omkring byen er høstet, og det er tid for fest med musik, parade, kunstudstilling, marked med lokale produkter og en lavendel-høst konkurrence, hvor deltagerne, de lokale bønder, arbejder med le. Der er også en konkurrence for »ikke professionelle«.
saultenprovence.com

15: Oslo
Madonnas World Tours europæiske afdeling er ved at være til ende. Koncerten i den norske hovedstad i Telenor Arena er den tredje-sidste. Fra Norge fortsætter den amerikanske sangerinde i Zürich og Nice, hvorefter verdensturnéen rykker til USA og Canada for at slutte i Sydamerika.
madonna.com og telenorarena.no

15: Dublin
Dublin Horse Show er en af de store historiske begivenheder i byen. Her har generationer af irere beundret øens smukkeste heste, og med årene har det fem dage lange show også udviklet sig et omfattende marked med boder med antik, mode og ting og sager. Men vigtigst er springkonkurrencen og opvisningerne i år med bl.a. kosak-ryttere fra Ukraine.
dublinhorseshow.com

16: Berlin
Carmen er sommerens operaforestilling på den flyvende scene i Wannsee til og med 2. september. Sangerinderne Julia Rutigliano og Erica Brookhyser skiftes til at synge Carmens partier, mens Hans-Georg Priese og Christian Schleiche tager sig af rollen som Don Jose.
seefestspiele-berlin.de

16: Bremen
Hele den indre by er et leben af oplevelser under »La Strada«, den fire dage lange internationale gadecirkus festival, hvor akrobater, artister og dansere forvandler gader og torve til en stor forestilling. som f.eks. Funky MaMa Fire Chrew med et jonglerende, breakdansende ildshow.
lastrada-bremen.de

17: Malmø
Det er Sveriges største og ældste byfest, Malmøfestivalen. Otte dage, der trækker over en million besøgende til de mange kulturtilbud. Der er mere end 1.000 gratis koncerter, kunstudstillinger, optrædener, filmfremvisninger, klubaftener og børneunderholdning at vælge imellem. I år er der også mode, kunst og litteratur på programmet, og der er af musik og gadeevents – fra streetbasket til udendørsbio.
malmofestivalen.se

18: Kalmar
Sveriges eneste langdistance-triathlonstævne finder hvert år sted i Kalmar. Stævnet blev første gang afviklet i 1996, og i år er Kalmar Triathlon første sted i Skandinavien, hvor der også afvikles en Ironman i fuld distance. Det løb er kvalifikation til VM i Hawaii med 40 pladser. Der forventes op mod 1.500 deltagere.
kalmartri.com

22: Oulu
For 17. gang afvikles verdensmesterskabet, og endnu engang er den nordfinske by vært, når de nationale kandidater mødes for at konkurrere om at blive verdens bedste i luftguitar. Første dag er helliget opvarmning, familieaktiviteter og fest. Anden dag konkurrerer »Dark Horses« kandidater om kvalifikation, og endelig fredag 24. august afvikles mesterskabet.
airguitarworldchampionships.com

24: Paris
Tre dage med festival, udstillinger og masser af musik ved Seinen. »Rock en Seine« foregår i Domaine national de Saint-Cloud lige uden for Paris.
rockenseine.com

26: London
Det er Europas største gadefest, når bydelen Notting Hill dækker op til karneval. Fra 1966, hvor det første karneval opstod som en lokal fest for den vestindiske del af de lokale indbyggere, er Notting Hill Carnival blev en to dage lang begivenhed med omkring 40.000 aktive deltagere og over en million tilskuere.
thenottinghillcarnival.com

27: Nevada
Den årlige »Burning Man« i Black Rock ørkenen i Nevada, USA, er en kunstbegivenhed, omend tankerne bag arrangementet egentlig ikke lægger op til en kunst-event, men mere handler om livsstil byggende på ti principper om bl.a. ansvarlighed for miljø, omgivelser og medmennesker samt selvrealisering og udlevelse. »Burning Man« varer til 3. september.
burningman.com

29: Buñol
Hvordan det hele startede, husker ingen rigtigt. Det var i 1944 eller 1945 og formentlig nogle unge mennesker, der i kådhed indledte en tomatkamp. Men i hvert fald er det årlige »La Tomatina« i den lille spanske by 38 km uden for Valencia en begivenhed, der nu tiltrækker tusinde af turister. Under den ugelange festival med musik, parader, dans og fyrværkeri er tomatkampen – sidste onsdag i august – højdepunktet. Aftenen før har deltagerne konkurreret i paella fremstilling. På selve dagen indledes »La Tomatina« ved 11-tiden, når der hænges en skinke op i toppen af en høj glat stand. Først når det er lykkedes at få den ned, og når kanonen er lydt, må den sejlende røde kamp begynde.
latomatina.org

30: Reykjavik
»Tango on Ice«, fire dage med argentinske rytmer og chancen for at lære den sensuelle argentinske dans. Danselærere fra udlandet er inviteret, og tangofestivalen indledes med et underholdende foredrag om tangoens historie i koncertsalen i Iceland Academy.
tango.is

Læs også: Guide: 5 nye museer i Amsterdam