Det skal du opleve i april

Nepalesisk nytår i Kathmandu, Shakespeares fødselsdag i London og heavy metal-skiløb i Frankrig. I april er der oplevelser for en hver smag verden over.

Paris, 15. april. Det er et løb af de store, når Paris Maraton for 36. gang skydes i gang. Der er start på Champs Élyssées, og ruten går langs Seinen, bl.a. forbi Eiffeltårnet med opløb gennem Bois de Boulogne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

4. OSLO

»Inferno Metal Festival« er den førende metalfestival i Norge. Den holdes hvert år over fire dage i påsken og arrangeres af Rockefeller og John DEE. 40 forskellige bands spiller på de to scener, og onsdag er klubdag med mindre koncerter rundt omkring i byen.

Info: infernofestival.net

 

5. VENLO

Det er ikke mindre end verdens største have- og blomsterudstilling, og den holdes kun hvert 10. år. Men i år sker det, og den lille by i det sydlige Holland på grænsen til Tyskland er rammen om 66 hektarer »Floriade 2012«. Det farverige skue kan opleves frem til 7. oktober. Blomsterfloret skifter i løbet af sæsonen, men der åbnes naturligvis med tulipaner. Desuden er der en række forskellige ugearrangementer med forskelligt tema som mode, musik, marked og vin.

Info: floriade.com

 

6. ISLE SUR LA SORGUE

Den franske by 24 kilometer øst for Avignon er kendt for sine store antikvitets- og genbrugsmesser, som holdes hvert år til påske og i august. I de sidste fem år har der i forbindelse med påskemessen, som i øvrigt har fået afdelinger for deco trends og vintage design, også været en stor udstilling med moderne kunst. »International Fair of Contemporary Art«, som præsenterer unge og nye kunstnere. Messerne er åbne til og med 9. april.

Info: foireantiquites-islesurlasorgue.fr

 

8. STOCKHOLM

Der er premiere på rockmusicalen »Jesus Christ Superstar« på Göta Lejon teatret. Forestilligen, som Ola Salos har nyoversat og selv spiller hovedrollen i, fik en dundrende succes, da den i vinter blev opført på Malmö Opera, Forestillingen spiller til 13. maj.

Info: gotalejon.se

 

10. SOUTHAMPTON

For hundrede år siden sank verdens dengang største passagerskib, Titanic, efter at have ramt et isbjerg. Det markeres med et nyt museum, SeaCity Museum. Det åbner nøjagtig på dagen, 100 år efter Titanic stævnede ud fra byens havn på sin jomfrurejse, som også blev skibets eneste og sidste rejse. Museet vil rumme to permanente Titanic udstillinger og en skiftende udstilling.

Info: seacitymuseum.co.uk

 

13. KATHMANDU

Det er Navavarsha, nytårsfest, i Nepal. Den første dag i måneden Baisakh markerer indgangen til nye år, der efter den lokale kalender er år 2069. Dagen er helligdag, folk tager på udflugt, holder fest og markerer dagen med fyrværkeri.

Info: tourism.gov.np

15. PARIS

Det er et løb af de store, når Paris Maraton for 36. gang skydes i gang. Der er start på Champs Élyssées, og ruten går langs Seinen, bl.a. forbi Eiffeltårnet med opløb gennem Bois de Boulogne.

Info: parismarathon.com

 

19. BREMEN

Spanish Night er optakten til årets jazzfestival, der er fire dage med masser af musik. I alt 16 europæiske bands er på programmet til »Festival Jazzahead 2012«, som holdes i byens kongrescenter. Derudover er der masser af jazz ude i byen, hvor der er Clubnight 17 forskellige steder, og hvor man med festivalpas har adgang til dem alle.

Info: jazzahead.de

 

19. REYKJAVIK

Det er første sommerdag – i hvert fald ifølge den gamle islandske kalender. Dagen fejres med parader og sjov, også selv om der skulle komme en snebyge forbi, og det er en rigtig familiefest.

Info: visitreykjavik.is

 

19. SAN FRANCISCO

Den årlige filmfestival præger byen med masser af offentlige arrangementer. Der er mere end 200 film på programmet, og der er koncerter og debatter, som alle kan deltage i. »San Francisco International Film Festival« indtil 3. maj.

Info: sffs.org

 

21. DUBAI

»ChillOut Festival« er navnet, og dermed er der for sjette gang lagt op til to dage med tilbagelænet festival med masser af musik i The Amphitheater i Dubai Media City. På programmet er bl.a. det amerikanske hip-hop band De La Soul, det engelske rockband The Kooks og den lokale soulsanger Hamdan Al Abri,

Info: chilloutfestivaldubai.com

 

23. LONDON

Det er Shakespeares fødselsdag og dermed dagen, hvor Globe Theatre indleder »Globe to Globe«. Over seks uger vil man spille alle Shakespeares skuespil (plus hans digt Venus and Adonis) på alverdens forskellige sprog. 37 forskellige internationale teatergrupper er inviteret, og de spiller på 37 forskellige sprog, bl.a. IsiZulu, IsiXhosa, SeSotho, Setswana og Afrikaans. »Globe to Globe« er en del af World Shakespeare Festival, som varer frem til november, og som involverer flere tusinde professionelle skuespillere og over syv tusinde amatører og omfatter events og aktiviteter over hele Storbritannien.

Info: shakespearesglobe.com

 

28. LES MENUIRES

Det er hårdt, det er vildt – det er freestyle skiløb tilsat metal. Det franske skisportsområde arrangerer for femte gang »Full Metal Contest« med ski- og snowboard konkurrencer, freestyle i rockerdress og hard rock koncerter med internationale grupper. Ved sidste Full Metal arrangement deltog 70 skiløbere i konkurrencen og 500 hard rock fans i hele arrangementet, der varer til 31. april.

Info: fullmetalcontest.com

 

28. BERLIN

For fjerde gang holder byens teatre og operaer længe åbent under overskriften »Lange Nacht der Opern und Theater in Berlin«. Man kan selv sammensætte sin teateraften ud fra om det skal være dukketeater, ungdoms-, avantgarde eller klassisk teater, musical, kabaret eller opera. På 57 forskellige scener opfører det pågældende ensemble en halv times forestilling som appetitvækker. Og der er busser mellem de forskellige teatre.

Info: visitberlin.de