Det savner vi mest på ferien

Danskerne savner især mad- og drikkevarer, når de er på ferie - og mest af alt vand fra hanen.

Det, vi savner mest på ferien, er at drikke vand fra hanen. Foto: Nicdalic Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver sommer glæder vi os til ferie. Vi glæder os til at komme væk fra kolde Danmark, der kun sjældent viser sin solrige side, og vi glæder os til at slappe af og spise god eksotisk mad med dertilhørende drinks med paraplyer i.

Men straks vi har forladt Danmark, begynder vi allerede at savne. Og det, vi savner allermest, når vi er på ferie, er drikkevand fra hanen. Det viser en undersøgelse foretaget af HomeAway, der udlejer ferieboliger.

Dernæst er det vores daglige rugbrød til frokosten, og så kommer et godt glas dansk mælk. Og det er netop fødevarer, vi er vant til hjemmefra, vi savner mest, fortæller Aye Helsig, der er regionschef for HomeAway i Centraleuropa:

»Når danske rejsende tager på ferie, savner de rent faktisk nogle dagligdagsting, hvilket primært er relateret til mad- og drikkevarer. Vores seneste undersøgelse viste bl.a., at mere end hver anden – 51 pct. – savner vand fra hanen, når de er på ferie i udlandet,« siger Aye Helsig.

Overraskende nok er vi ikke de eneste, der sætter pris på vores drikkevand. Også nordmændene og finnerne svarer, at det, de savner mest, når de er på ferie, er vand fra hanen.