Det rene eventyr i Odense

Dagens tip til efterårsferien: I dag får eventyr- og Potter-forfatter overrakt H. C. Andersens litteraturpris. Hans eventyr "Klods Hans" fortælles hver dag i Fyrtøjet.

J. K. Rowling får i dag overrakt H. C. Andersens litteraturpris. Her læser hun højt ved en anden lejlighed i Det Hvide Hus i Washington. Fold sammen
Læs mere
Foto: Larry Downing
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver for fuldt musik - og den fra Harry Potter filmene spillet af Odense Symfoniorkester.

Læs også: 20 danske efterårsoplevelser

I dag får forfatteren bag tidens mest berømte "eventyr" - dem om Harry Potter-  Joanne K. Rowling nemlig H.C. Andersens Litteraturpris i Odense.

Næsten lige så meget "musik" er der i luften, når eventyrfortællerne i Børnekulturhuset Fyrtøjet, der ligger i den gamle Lotzes have ved siden af H. C. Andersens hus midt i Odense, tager fat på dagens eventyr.

Det gør de her i efterårsferien to gange om dagen kl. 12 og 14, og eventyret, de fortæller, er "Klods Hans".

På ulige datoer er Klods Hans's ged endda med og klar til at blive klappet på, hvis børnene har lyst. Og man kan klæde sig ud og selv lege eventyr.

Papirklip til Japan
I Fyrtøjets atelier er efterårsferiens emne papirklip. De klip børnene fremstiller, bliver sendt til  Funabashi i Japan, hvor det bliver udstillet i H.C. Andersen Parken, som også laver papirklip i disse dage, men sender deres klip til Fyrtøjet i Danmark, hvor de skal udstilles næste forår.

H.C. Andersen var selv rigtig dygtig til papirklip. Det kan man se i hans hus lige ved siden af. Entrébilletten gælder begge steder.

Men i det hele taget er Odense fyldt med eventyr i efterårsferien. Der er eventyrrejse i H. C. Andersens Hus, bageeventyr med kardemommekager i Den Fynske Landsby og malereventyr på Fyns Kunstmuseum, hvor der er arrangeret maleworkshop.

www.fyrtoejet.com og http://museum.odense.dk/museer/hc-andersens-hus.aspx