Det må du ikke gøre i Thailand

Thaierne opfører sig som de perfekte værter for turister fra Vesten, men de forventer også, at du kender de regler og omgangsformer, der gælder i deres land. Her er 21 bud, du skal overholde.

Bud 11: Giv ikke en thai hånden til hilsen - lav den thailandske hilsen "wai" med samlede håndflader foran brystkassen, mens du bøjer hovedet let. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Masser af danskere tager denne vinter til Thailand. Det er et skønt land og befolkningen er udadtil uhøjtidelige og smilende, men det er også vigtigt at huske, at vi befinder os tusinder af kilometer hjemmefra i en helt anden kultur og tradition og at her gælder andre regler og omgangsformer.

Næste: Thailand-turistens 21 bud

Thailand var en højt udviklet og elegant civilisation, da vi stadig sad og gnavede i kanten af vikingeskjoldene heroppe. Og der er også i dag fine forskelle, der kan være helt afgørende.

Thaier er generelt meget tålmodige, men kan også være nærtagende. Uigennemtænkte vittigheder og "sjove" bemærkninger kan give anledning til megen ubehag og pinlige situationer. Så tænk over, hvad du siger. Husk, at det i omgangen med thaier er bedre at være høflig end "sjov".

Tøver ikke med at droppe et venskab
At være bramfri og ligefrem opfattes her som ufølmsomt og sårende. Det kan også give anledning anspændte situationer, og en thai vil ikke tøve med at droppe et venskab på grund af en misforståelse.
 
Thaier kan på den anden side selv være både glemsomme og upræcise, uden at man skal lægge noget videre i det.

I det hele taget skal man ikke opføre sig højlydt og larmende. I den thailandske kultur opfører man sig roligt og behersket. Og smilet er limen i den sociale sammenhængskraft.

Næste: Thailand-turistens 21 bud