Det koster bøderne på ferien

2.000 kr. for at glemme selen i Spanien og 1.500 for at tale i mobil bag rattet i Grækenland. Se bøderne for at overtræde færdselsreglerne i 9 populære ferielande.

Foto: Colourbox.com

Hvis du  tror, at Danmark er et af de dyreste lande at få en parkeringsbøde i, har du fuldstændig ret. Sammenlignet med stort set alle andre lande, skal man grave ekstra dybt i tegnebogen, hvis man kommer på tværs af en dansk parkeringsvagt. Deres bøder overgås faktisk kun af deres spanske kollegers.

Næste: Se hvad bøderne koster i Spanien

Det viser en undersøgelse, som Spies netop har foretaget. Bureauets rejseledere i ni populære rejselande har undersøgt, hvad det koster at overtræde de lokale færdselsregler. Og det viser sig, at kun i Spanien er det dyrere at parkere ulovligt. Her koster en P-bøde ca. 670 kr. mod 510 kr. i Danmark, mens man kan nøjes med ca. 16 kr. i Thailand.

Til gengæld kan det i Gambia koste fængselsstraf at parkere ulovligt. Bl.a. derfor fraråder Spies deres gæster at leje bil i det afrikanske land, lige som man gør det i Thailand, hvor trafikkulturen er for "fremmedartet".

Bøderne dobles op
Spanien udsteder ikke alene de højeste parkeringsbøder. Man har også den regel, at hvis bøden ikke er betalt inden for to uger, fordobles den. Og er man så uheldig at få sat en ”clamp” – en hjullås – på dækket, koster det fra 1200 kr. til 1700 kr. at få den fjernet.  "En bil med ”clamp” fjernes desuden efter et døgn, og så begynder taxameteret for alvor at klikke", fortæller informationschef i Spies, Torben Andersen.

Spanien har ikke kun den ”gule førertrøje” på, når det gælder parkeringsbøder. Glemmer man at spænde sikkerhedsselen, udløser det en bøde på 300 euro (ca. 2235 kr.). og taler man i mobiltelefon under kørslen, koster det en bøde på 150 Euro (ca. 1117 kr.). I øvrigt har det spanske færdselspoliti det sidste år gennemført en intens jagt på spritbilister, oplyser Torben Andersen videre.

Her lejer flest danskere bil
Der er grund til at være opmærksom, for Spanien er samtidig det land, hvor flest danskere lejer bil under ferien, viser Spies egen undersøgelse. De øvrige lande på den top-fem liste er GrækenlandPortugal med MadeiraCypern og Tyrkiet i nævnte rækkefølge.

Næste: Se hvad bøderne koster i Spanien