Det kan du opleve i Bella

Ferie og Fritid i Bella åbner i dag dørene for 30 års jubilæumsudgaven af årets ferieudstilling. Se hvad du kan opleve her.

Vagabond Tours, specialist i vandreture i Europa, oplever for tiden en ny trend. Der er nemlig en stigende efterspørgsel efter »primitive« rejser som kano-ture og tømmerflåde-ture i den svenske natur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vagabond Tours
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor kommer mælken fra?
At klappe en ged og se en ko er ferieoplevelser i mega-klasse for små børn. Bondegårdsferier er et hit, og Thy Bondegårdsferie, som er med på ferieudstillingen, kan allerede melde udsolgt i uge 29 og 30. Så skal sommerferien blandt andet gå med at hjælpe med at fodre dyrene på gården, hvor der er både køer, kalve, grise, får, geder, kaniner, høns, katte, hest og hund, skal man skynde sig at booke. 

Thy Bondegårdsferie & Gårdbutik – C3-009c  
thybondegaardsferie.dk

Jorden rundt
Der venter en hurtig rejse »Around the World« i en hel ny stand på ferieudstillingen i Centerhallen. Her vil 22 lande præsentere det, de synes, er allerbedst og allermest specielt for netop dem. Det er de mange landes ambassader, står for deres nationale præsentation. Blandt andet Iran, Cuba, Thailand, USA, Japan og Mexico, hvor ambassadør Martha Bárcena Coqui, der er formand for de fremmede ambassader i Danmark, har været i front i planlægningen af den nye aktivitet.

Around the World – E-015
ferieibella.dk

Gratis for de unge
Ferieudstillingen i Bella Center vil have fat i de unge rejsende. Derfor er indrettet et særligt ungdomsområde, og der lokkes samtidig med gratis entré for unge mellem 18 og 26 år. (Man skal bare vise billedlegitimation ved indgangen). Ungdomsområdet er etableret i samarbejde med STA Travel, verdens største rejsebureau for unge og studerende, og Backpacker Planet, der er landets største online forum for backpackere – rygsækrejsende. I området er lounge område, dj og storskærm, hvor der bliver vist rejsevideoer indsendt af STA Travels brugere.

STA Travels – C1-013
statravel.dk

Det personlige salg
Der er rejser, der går til London et par dage, og så er der de mere omfattende rejser, drømmerejsen, der er skræddersyet efter den enkelte rejsendes ønsker. Og det kræver personlig kontakt, fastslår rejsebureauet Top Tours. Her har man indrettet sig netop på at kunne have en tæt dialog med kunderne, om det så er over telefon, i Top Tours butik eller på Ferieudstillingen i Bella Center. »Endnu har vi ikke solgt en eneste rejse over nettet,« siger den ene af bureauets to ejere, Bjarne Lundahl. Top Tours arrangerer især rejser til Asien, men også til f.eks. Australien, USA og Tobago i Caribien.

Top Tours – E-054
toptours.dk

Finca-ferie med Bravo
Bravo Tours er det eneste af de større danske charterrejsebureauer, der er med på ferieudstillingen i Bella Center. »Det er en unik mulighed for os til at komme i kontakt med sjællændere og københavnere,« siger administrerende direktør Peder Hornshøj fra hovedkontoret i Herning. Af de godt 40.000 besøgende på sidste års ferieudstilling var 46 pct. fra hovedstadsområdet og 51 pct. fra Sjælland. På standen vil man blandt andet kunne høre mere om bureauets nye rejsemuligheder: Ferie i en spansk Finca – flere hundrede år gamle restaurerede landejendomme, der ligger i smukke, fredelige omgivelser. 

Bravo Tours – E-052
bravotours.dk

Rigtig og fiktiv historie
Den er spækket med historie, Sorø. Der er akademiet, kirken og søen, hvor både biskop Absalon, B. S. Ingemann og H. C. Andersen har siddet i skyggen af træerne og nydt udsigten. Tilsæt det nye Sorø Kunstmuseum, der har fået fem- og seksstjernede anmeldelser, og de nærliggende golfbaner, kroer og naturparken Tystrup-Bavelse. Og så er der den fiktive historie, der også rykker ind ved Sorø sø, nemlig Danmarks største rollespilstræf, Barda, som afvikles hvert efterår. »Vi er godt dækket ind med tilbud til den krævende turist,« mener byens nye turistchef, Jesper Nygaard.

Oplev Sorø – C3-012A 
oplevsoroe.dk

Rundrejse i privatfly
Tiden er knap og hele USA venter. Hvad gør man så? FDM travel har løsningen: AirCruise. Udskift kør-selv med et privatfly, og en rundrejse på den amerikanske øst- eller vestkyst kan gøres på en uge. »Som var det et krydstogt, deraf navnet AirCruise. Hvor man sejler mellem seværdighederne, flyver man her. Ved hver seværdighed står et privatfly klar til at samle selskabet op, så man undgår de lange check-in køer, men går direkte om bord. Ved næste destination venter en bus til at køre gruppen til en ny attraktion, mens bagagen bliver kørt til hotellet,« forklarer salgschef Line Danvad. På den måde kan man f.eks. nå både San Francisco, Las Vegas, Yosemite National Park og Grand Canyon på en uge.

FDM travel – C1-005a-d
fdm-travel.dk

Livigno i grønt
De fleste danskere kender den lille italienske bjergby, Livigno, for sne og ski. En række danske skirejsearrangører har i årevis haft rejser til Livigno skiområdet. Men byen har også meget at byde på om sommeren. Ud over den smukke natur, byen og dens toldfrie forretninger er der masser af aktive muligheder: ridning, golf, mountainbike, vandring, bjergbestigning og white water rafting. Og i den mere magelige ende hører helikopter sightseeing.

Livigno Tourist Office – E-057
livigno.com

Løver og hvaler
Først var der Nyati Lodge på grænsen til Kruger Nationalpark i Sydafrika. Så kom Nyati Beach Lodge til på en lang, hvid sandstrand i Vilanculos i Masambique. Det lille danske rejseimperium voksede derefter med endnu et kompleks i Sydafrika, luksusvillaer i Blyde med privat bil og chauffør – og nu er der kommet nye ferieoplevelser til: Hvalsafari ved Hermanus kyster, hvor de sydlige rethvaler kommer til fra de arktiske egne for at yngle i varmere omgivelser. Højsæson er juli-november. 

Nyati Safari – E-024 
nyati-safari.dk

Cousteau på Diveshow
Det er ikke hr. hvem-som-helst, der kommer forbi dykkerafdelingen på ferieudstillingen i Bella Center. Copenhagen Diveshow får besøg af Pierre-Yves Cousteau, der vil holde foredrag om organisationen Cousteau Divers, som han grundlagde i 2010. »Pierre-Yves bærer rundt på et efternavn, der forpligter. Hans fader, Jacques-Yves Cousteau, betragtes som fritidsdykningens stamfader, og hans betydning for dykning og beskyttelse af verdenshavene er uvurderlig. Pierre-Yves har noget at leve op til, men går til opgaven med krum hals. På Copenhagen Diveshow vil han fortælle om sit arbejde med organisationen Cousteau Divers, der er en global online platform til bevarelse af verdens marinemiljøer,« fortæller chefredaktør Jesper Kjøller, magasinet Dyk.

Copenhagen Diveshow - C1-C2
copenhagendiveshow.dk

Krydstogt på hjemmebane
I de senere år har danskerne for alvor fået smag for krydstogter. De store luksuriøse skibe, der spækket med oplevelser og velvære sejler mellem udflugtsmulighederne. Har man ikke prøvet ferieformen endnu, er et krydstogt på hjemmebane måske et godt sted at begynde. Undgå lufthavnskøen og tag på krydstogt fra København til de naturskønne norske fjorde, eller et togt til det kulturelle Baltikum, hvor storbyerne ligger på række med Skt. Petersborg som højdepunkt, foreslår krydstogt-rejsebureauet MyCruise.

MyCruise – C2-004a
mycruise.dk

On Route 66
Den er legendarisk, Highway 66 fra Chicago, blues-barernes hjemby, til Los Angeles, englenes og filmstjernernes hjem. Og fortsæt derefter ned langs Stillehavet på California Highway 1 til grænsen til Mexico. Henrik Lange, som er redaktør på USA-portalen, Highways-USA.com, fortæller om de amerikanske Highways som et af de mange foredrag på ferieudstillingen. Og bliver man bidt af tanken om selv at tage turen på 4.500 km gennem ni stater og tre tidszoner, kan man høre mere om mulighederne i motorcykelrejsebureauet MC-Rejser, som også er på udstillingen.

MC-Rejser – C1-005j
mc-rejser.dk

Rejse til Guyana
Hvor ligger det? Spørgsmålet stilles med god grund, for intet dansk rejsebureau har Guyana på programmet – endnu. Men det varer ikke længe, for bureauet Happy Lama Travel arrangerer nemlig en researchrejse med dansk rejseleder til landet, der ligger øst for Venezuela og nord for Brasilien. Guyana er fem gange større end Danmark, men har kun omkring 800.000 indbyggere som stort set alle bor langs kysten ud til Den Mexicanske Golf. Resten af landet er uberørt regnskov med et overdådigt dyreliv.

Happy Lama Travel – E-011
go2peru.eu

Tysk golf-rekord
GolfTyskland.dk, som formidler golfophold og golfspil i Tyskland, havde sidste år en rekordstor interesse. Mere end 30.000 overnatninger og 40.000 tee-times blev formidlet. Det gør GolfTyskland til en af de største udbydere af golfrejser til Tyskland, og danskerne har da også over 300 golfbaner og hoteller at vælge imellem, hvis golfrejsen skal gå til nabolandet mod syd.

GolfTyskland.dk  – C4-016
golftyskland.dk

Det primitive hitter
Vagabond Tours, specialist i vandreture i Europa, oplever for tiden en ny trend. Der er nemlig en stigende efterspørgsel efter »primitive« rejser som kano-ture og tømmerflåde-ture i den svenske natur. Især børnefamilier, men også f.eks. mænd, der vil på en rigtig »drenge/herretur« med naturoplevelser langt fra hverdagens komfort og teknologi og med udfordringer som at skaffe og tilberede mad. Kano- og tømmerflådeturene, man bygger selv flåderne som del af turen, foregår på Klarelven i Värmland,. 340 km fra Göteborg og 615 km fra København. Flåderne driver ned ad elven, mens man i kanoerne padler afsted. Man overnatter i telt, og maden tilberedes over stormkøkken - trangia.

Vagabond Tours – E 001-2 
vagabondtours.dk

Cykel-krydstogt
Det er en magelig kombination på Europas vandveje, som cykelrejsebureauet Memory Tours har på programmet. Cykel-krydstogter i Holland og Belgien og floderne Mosel og Rhinen i Tyskland, hvor man bor i kahyt på hyggelige, mindre krydstogtskibe med plads til mellem 20 og 80 personer og spiser morgen- og aftensmad om bord på skibet. Om dagen cykles ud på opdagelse, og man vælger selv, om ens temperament er til at køre turen individuelt eller i en gruppe med tysk- og engelsktalende guide. Ikke-cyklende deltagere hygge sig om bord på båden eller bruge dagen i de byer, som skibet lægger til kaj ved.

Memory Tours – C2-013
memorytours.dk

Smagen af Mors
Morsø Turistbureau har taget smagen af Mors med til Bella Center. På limfjordsøens stand kan man erhverve røgede limfjordsmuslinger, muslinger i chili/mango sauce, Morsø Snaps, Blomster Honning og andre limfjordsporter. Bureauet har også pakketure for de aktive både til fods, til vands og på cykel. Bilpakketure omkring Limfjorden og ad Snapseruten er andre muligheder, eller måske et golfophold med spil på  en af Danmarks flotteste 18-hullersbane, som ligger helt ned til Limfjorden, goumetmiddag og madpakke – med smagen af Mors naturligvis.

Morsø Turistbureau – C3-006
visitmors.dk

Vinter Camp-let
Det er en ny campingtrend, og i år afvikles den for fjerde gang: Camp-let Winter Challenge 2012. Det begyndte som to unge fyres galmandsprojekt, men nu er det ved at blive trendy at drage på skiferie i de østrigske alper med en Camp-let på bilens trækkrog. I år vil 50 skiglade Camplet-entusiaster og  -forhandlere fra Danmark, Tyskland, Luxembourg, Holland og Slovenien skabe en teltvognsby på en campingplads i Achensee. Interessen har desuden fået rejsebureauet Danski til som noget helt nyt at udbyde en campingskiferie i Østrig med overnatning i egen Camp-let.

Danski/Dancyckling – C3-016c
danski.dk/ dancycling.dk

Lyn-lektion i golf
Nybegyndere vil nok ikke få så meget ud af tilbudet. Men mere øvede golfspillere kan under ferieudstillingen få en gratis ti minutters lektion, som kan forbedre deres golfspil. Lektionerne gives af Hørsholm Golf’s trænerteam under ledelse af headpro Anders Dahl Christiansen, som er tidligere landstræner. Men nybegynderne behøver ikke fortvivle, for der er også mulighed for at prøve spillet for allerførste gang.

Hørsholm Golf – C4-017E 
hoersholm-golf.dk