Det Gule Kort bevares

Den offentlige rejsesygesikring i EU bliver alligevel ikke afskaffet.

Det ville have givet 70 millioner kroner i statskassen, at afskaffe den offentlige rejsesygesikring.

Læs også: Farvel til gul dækning

Men i sidste øjeblik blev denne besparelse pillet ud af finansloven.

Det var oprindelig regeringens ønske af afskaffe denne rejsesygeforsikring, der sikrer akut sygdomsbehandling på samme betingelser som i Danmark under ferierejser i de øvrige EU lande samt Færøerne, Grønland, Schweiz, Norge og en række små europæiske stater som for eksempel Andorra og Lichtenstein.

Var rejsesygeforsikringen blevet afskaffet var de ferierejsende henvist til det blå EU-sygesikringskort, som giver adgang til sygdomsbehandling i andre EU-lande, men efter de pågældende landets  regler. Men det var at gå for vidt, mente man i regeringens støtteparti.

Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, oplyser til Politiken.dk, at både regering og Enhedslisten har analyseret konsekvenserne af forslaget, og konkluderet, at det var vidtgående. Og det var især den meget store egenbetaling der findes i visse lande, der var et vigtigt argument for ikke at afskaffe den danske rejsesygesikring.

Tidligere omfatteende rejsesygesikringen også hjemtransport, men denne dækning blev afskaffet i 2008 - og det er den fortsat. 

Læs også: Skiulykke kan ruinere dig