Det gode liv i Queensland

Den australske delstat Queensland markedsfører sig med Great Barrier Reef i baghaven på at være Australiens naturkyst. Men Queensland har også meget at byde på, når det kommer til gourmet og hoteloplevelser. Vi guider til otte luksuriøse oplevelser.

Alle værelser på Rainbow Ocean Palms Resort har adgang til den såkaldte infinitypool. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

3 luksuriøse overnatning

1. Strandluksus på Sheraton Noosa Resort

Femstjernede Hotel Sheraton ligger lige bag den livlige Hastings Street og er en hvidskuret perle i Noosas surfparadis.

Lobbyen er fuld af liv; strandløver på vej mod bølgerne, smarte kvinder med fyldte shoppingposer, og børn med sand i skoene på vej til Noosa National Park for enden af stranden.

Fra altanerne på værelserne kan man se den familievenlige pool og havet i horisonten.

2. Gammeldags hotelstemning på Treasury Casino & Hotel

En ulastelig klædt portier svinger kufferterne op i bagagevognens messingskinnende bur, mens vi tager den lydløse elevator op til femte og øverste etage på Treasury Hotel and Casino i Brisbane.

Det er eneste etage, hvor man kan gå ud på sin balkon og nyde udsigten over Brisbane River, indre by og en snas af South Bank på den anden side af floden. Det er også til sit værelse heroppe, man 24 timer i døgnet kan bestille roomservice til, hvis man gerne vil have et ophold i fuldstændig fred og ro.

Er man mere til liv og fest, skal man finde vej over på den anden side af gaden, hvor hotellets casino ligger.

3. Romantisk penthouse på Rainbow Ocean Palms Resort

11 penthouselejligheder klumper sig sammen på Rainbow Beach syd for Fraser Island. Det er Rainbow Ocean Palms Resort, som de sidste otte år har ligget i den australske bush nær Great Sandy National Park og med havets blå brydning mod kysten neden for skrænten.

Mark og Tanya Beech driver resortet og alle gæster modtages som gamle venner – helt uden snobberi og er man f.eks. mere til pizza og friterede ananasringe end gourmet, hjælper parret gerne med take-away brochurer.

Tanya Beech er tidligere parkranger og fortæller gerne om nationalparkens historie på en gåtur til Carlo Sand Blow – stedet at se solen gå ned med tæerne begravet i sandet.

5 luksuriøse madoplevelser

1. Landlig luksus på Reserve Restaurant Cellar

Med udsigt over bakkerne i den lille by Maleny lidt inde i landet ligger et lyserødt træhus med hvidmalet veranda. Det ligner noget fra en romantisk præriefilm, men indenfor vidner køkkenet om et moderne cuisine, som siden åbningen i 2007 har vundet både prestige og præmier.

Blandt andet for sin såkaldte foodie-frokost, som består af kammuslinger med silketynd serrano, derefter svinemave med hvidkålsmousse og æble-citron gelé og til dessert pannacotta med hindbærcoulis, peanuts og – som prikken over det søde i – bittesmå kuglerunde donuts.

2. Delevenlig gourmet på Coast Restaurant & Bar

Er man typen, der gerne vil smage alle retter eller elsker at nipse mad af fyldte tallerkener på bordet, skal man søge mod Esplanaden i kystbyen Hervey Bay.

Her ligger Coast, hvor man allerede under forretten må overgive sig til den gode smag – rødbederisotto med radiser, kammuslinger og svinemave med vandmelon.

Herfter okse, lam, kylling, græskar og salater, og til dessert ananastartin med is eller hvid chokolade brownie, chokolademousse, marengs og appelsinis. Maverne bliver mætte før øjnene, og og selv de mest sultne må smide servietten på bordet, før fadene er tømt.

3. Store bøffer på The Breakfeast Creek Hotel

Et af de mest populære steder i Brisbane med en lang historie indenfor både hotelvirksomhed, bar, restaurant og periodiske oversvømmelser er The Breakfast Creek Hotel.

Huset blev bygget i 1889, og selv om det siden er blevet renoveret, er der stadig en følelse af gamle dage i den fornemme bygning. På et overdimensioneret målebånd kan man se, hvor højt vandet har stået i hver oversvømmelse, og er man ligeglad med det og bare gerne vil spise, kan man gå om bord i alt fra bøffer og hummer til endnu større bøffer.

Stedet kaldes i daglig tale The Brekky Creek, og huser tre spisesteder, hvor især the Spanish Garden Steakhouse er populært. Her kan man regne med gedigne portioner, f.eks. The Creek til 50 dollars – steak med kammuslinger og de lokale bugs, en slags hummer.

Bøffen har en eftersmag af kul, som bliver blødt op af skaldyrssovsen – outback middag med et strejf af østkyst.

4. Urban umami på Stokehouse Brisbane

For få år siden blev dele af Brisbane oversvømmet, da Brisbane River gik over sine bredder, men hvor Stokehouse ligger, er der ingen spor efter den totale ødelæggelse af South Bank.

I stedet kan gæsterne koncentrere sig om maden, bl.a. husets absolut mest kendte ret, The Bombe, som er en marengsomsluttet is af hvid chokolade med en midte af frisk jordbærsorbet.

Inden den kommer på bordet, skal man dog gennem en forret, som f.eks. kan være pistacieristet vagtel, og en hovedret – for eksempel lam med græskar og smørsovs med hasselnødder. Eller, hvis man er meget sulten, en 350 grams O’Connor scotch fillet. Stedet er hyggeligt på en storbyagtig måde.

Masterchef mesterværker på Aria

Enhver fan af TV-programmet Masterchef må lægge vejen forbi Aria i Brisbane.

Matt Moran, berømt kok og dommer i tredje sæson af Masterchef Australia, ejer denne restaurant, som hos australierne går under betegnelsen fine dining. Eksempliceret ved bonede gulve og tjenere med vandkæmmet hår og snorlige slips.

Aria Brisbane åbnede i 2009 efter Aria Sydney, som åbnede i 1999, havde vist sig at være en stor succes.

Menuen er sæsonbestemt og sammensat af Matt Moran, og kommer man til frokost, er Aria en del af Let’s Do Lunch – et tilbud, restauranter, som er med i Queensland Good Food Guide, tilbyder i hverdagene.