Det er blevet billigere at flyve

Konkurrence holder priserne i ave på flyvninger til Østen og USA, mens de er steget på de europæiske strækninger fra København, viser Dansk Flyprisindex.

De gennemsnitlige billetpriser i de seneste to år er faldet med mellem fire og ni pct. på mange flyrejser fra danske lufthavne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Brændstofpriserne er steget, men alligevel er priserne på flybilletter i langt de fleste tilfælde ikke steget i de seneste to år.

Læs også: Her er verdens bedste flyselskaber

Konkurrence og nye flyselskaber på markedet har derimod betydet, at de gennemsnitlige billetpriser i de seneste to år er faldet med mellem fire og ni pct. på mange flyrejser fra danske lufthavne, viser den seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

Da første prisindex blev udarbejdet for to år siden, kostede for eksempel en returbillet i uge 32 med Thai Airways til Bangkok i 5.432 kr. Samme uge i år er prisen 24 pct. lavere.

Til Dubai kostede billigste billet for to år siden 2.825 kr. med Austrian via Wien. Nu er der kommet direkte flyforbindelse, og med Emirates er prisen samtidig blevet 12 pct. lavere i år.

Lavpris-konsolidering i København
I modsat retning er det Icelandair, der er prispresser. Det islandske flyselskab har i sommersæsonen to daglige afgange til New York og Boston med tilslutningsfly fra både København og Billund, og i uge 32 i år kan man flyve til USA for 4.200 kr, hvilket er 13 pct. under den billigste mulighed for to år siden.

De europæiske flyvninger er imidlertid blevet dyrere, i hvert fald hvis man flyver fra København. Herfra er gennemsnitspriserne til de ti mest populære destinationer, som Dansk Flyprisindex omfatter, steget med seks pct., mens de til gengæld er faldet med henholdsvis ni og fire pct. på rejser fra lufthavnene i  Aalborg og Billund.

"Der er kommet nye selskaber med direkte udenrigsruter til Aalborg og Billund, og det har en gavnlig indflydelse på prisudviklingen, mens der i København er sket en konsolidering hos  lavprisselskaberne efter hollandske Transavia har trukket sig ud af markedet," forklarer Travelmarkets administrerende direktør, Ole Stouby.

Læs også: Her er verdens bedste flyselskaber