Derfor skal du rejse til Rio

Olympiske deltagere og tilskuere skal i 2016 til sydamerikanske Rio de Janeiro. Se her, hvad du kan opleve som turist i den sprudlende, farverige storby.

Gud var i godt humør, da han skabte det område, Rio de Janeiro senere voksede op omkring. Ikke mindst strandene er en af de vigtigste årsager til, at turister fra hele verden finder vej hertil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rejseliv.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rio - den vidunderlige by

Når man hænger oppe under skyerne i en hangglider og ser ned på Rio de Janeiros strande, bjerge, og Jesus-figuren, der overvåger millionbyen, forstår man, hvorfor Rio kaldes "den vidunderlige". Men også natklubberne er noget særligt, ligesom man risikerer at tage adskillige kilo på, inden man vender hjem, fordi man ikke kan sige nej til det, der serveres på restauranterne.

Se guiden til Rios restauranter, natklubber og udsigtsoplevelse her.

 

Drømmer du om stranden?

En af Rios helt store trækplastre er strandene, der omkranser byen. Copacabana er formentlig den mest berømte, men Ipanema har meget mere stil, og det er her, Rios overklasse henslæber dagene i solen. Ipanema er derfor ikke overraskende med på listen over Rejseliv.dk's yndlings-strande.

Se her hvilke ni øvrige strande, Rejseliv.dk anbefaler

 

Rio ryster i rytmer

Hvert år i februar er der ekstra god grund til at rejse til Rio. I hvert fald hvis man er til fest, livsglæde, farver og musik. Det er ved det årlige karneval i Rio de Janeiro, de lokale glemmer fattigdommen i favela'en, for i sambaskolerne handler om mere om danseevner end økonomisk formåen. Der trænes, der danses, der forberedes, planlægges, sys kostumer og bygges "flåder" til årets store karneval. Og turisterne, der ankommer for at se resultatet, får et show, som de sent glemmer.

Se video og billeder fra karnevallet i Rio i februar i år

 

Brasilien er også roadtrip

Er man ikke til samba eller besøger man ikke Rio i februar, kan man leje en bil, hoppe ind bag rattet og få en formidabel og fascinerende ferie i Rio's i de vilde og smukke omgivelser omkring Rio. Det er her, man møder lokalbefolkningen og på denne form for ferie,  man får de uventede oplevelser.

Følg med på den spændende tur på fire hjul

 

Spil golf i Rio

i år 2000 fejrede man 500-året for Christoffer Columbus' opdagelse af Brasilien ved at henlægge to afdelinger af Europa Touren til henholdsvis Itanhangá Golf Club i Rio de Janeiro og São Paulo Golf Club. Det var startskuddet til Rio de Janeiro's plads på golfverdenskortet. Omkring byen ligger adskillige gode baner, og længere nordpå, oppe ved Salvador, ligger Costa do Sauípe Golf Links, som er et must for enhver golfspiller, der befinder sig på disse breddegrader.

Læs reportagen om golf i Brasilien her