Derfor kommer vi for sent til flyet

Trafikken er den største årsag til, at folk kommer for sent til fly, afslører australsk undersøgelse. Men også iPods er en stor synder.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Jeg sad og læste og hørte iPod og pludselig var alle de andre væk."
"Jeg havde proppet for meget i kufferten." Og: "Der stod pludselig næsehorn på vejen!"

Se også: Kom hurtigere gennem lufthavnen

Det er nogle af undskyldningerne for, at folk ikke er kommet med det fly, de havde købt billet til. Et australsk net-rejsebureau har undersøgt, hvorfor i hvert fald australiere kommer for sent til deres fly.
 
Det er travel.com.au, der oplyser, at 42 pct. af australske rejsende på et eller andet tidspunkt har oplevet at komme for sent til et fly, og da de prøvede at spørge ind til hvorfor, dukkede de mest sælsomme historier op.

Politiet ville ikke lade mig svømme
“En af svarerne kunne ikke nå frem til lufthavnen, fordi vejen blev blokeret af en flok næsehorn, og en anden blev af det lokale politi nægtet at svømme over en vej, der var oversvømmet,” siger travel.com.au's direktør, Lisa Ferrari.

To procent af svarerne oplyste, at de lyttede til iPod eller hovedtelefoner, og at musikken var årsag til, at de ikke hørte, at der blev kaldt ud til flyet.

“Jeg var optaget af at læse min bog, mens jeg lyttede til musik, da jeg kikkede op og opdagede, at venteområdet var tomt, og at jeg havde mistet mit fly," lød et af svarene.

Trafikken stod stille
De tre mest benyttede forklaringer var, at folk sad fast i trafikken på vej til lufthavnen, at der var problemer med at komme gnidningsløst gennem sikkerhedskontrollen eller at de brugte en masse tid på bagage, der vejede for meget.

En anden ofte angivet årsag til at folk kommer for sent til en flyafgang skyldes, at den vestlige livsstil er blevet mere travl. Mange passagerer afsætter kun lige tid til check-in, sikkerhedskontrol og en hastig vandring ud til gaten.

“Det betyder selvfølgelig, at der ikke er levnet tid til uforudsete forhindringer som lange køer, eller at der er pakket noget ulovligt i håndbagagen, eller at man bliver ved med at udløse metaldetektoren," siger Lisa Ferrari.

Det var min egen skyld
15 procent af de 1.744 medvirkende i undersøgelsen erkendte, at det var deres egen skyld, at de var kommet for sent. Mange havde simpelthen glemt, hvilken dag de skulle rejse.

“Når man rejser med fly, skal man regne med, at man kan blive forsinket i trafikken og kan blive forsinket i check-in eller i security,” siger Ms Ferrari.

“Og sørg så for, at du ikke har for meget eller for stor bagage med og hold dig orienteret om dit flys afgang, når du er i lufthavnen. Ingen bryder sig om at miste en rejsedag.”  

Se også: Tjek flyselskabet inden ferien

Rejseliv.dk spørger: Er du kommet for sent til flyet, og hvorfor? Skriv din kommentar herunder.