Der går salsa i vinterferien

Østens mystik har mistet lidt af sin magi. Nu kikker charterrejsebureauerne mod vest og satser på Caribien og Mexico.

Foto: Flickr.com/Explore Havana
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et godt middel mod dansk vintervejr er solbeskinnede tropestrande - og dem finder vi i Thailand.

Læs også: Caribiske feriedrømme

I hvert fald har Thailand i årevis været charterrejsebureauernes alt dominerende oversøiske vinterrejsemål. Det vil landet også være i den kommende vinter, men knap så overbevisende.

Danskerne er nemlig begyndt at kikke mod vest - formentlig godt hjulpet på vej af den lave kurs på amerikanske dollars - og charterrejsebureauerne er klar til at følge interessen op.

I den netop overståede vinter udvidede Bravo Tours med eget direkte fly til De Vestindiske Øer - de amerikanske Virgin Islands - og fra næste vinter satser konkurrenterne Star Tour og Spies, som i denne vinter har delt fly hver anden uge til Mexico, med hver sine fly. 

Star Tour udvider endda og vil flyve hver uge fra København til Cancun og rejsemålene på Yucatan halvøen, mens Spies nøjes med at sende sit fly afsted hver anden uge. Men begge selskaber henlægger et par afgange i sæsonen til henholdsvis Billund og Aalborg.

Den Dominikanske Republik - igen
De to bureauer satser fra næste vinter desuden på Den Dominikanske Republik. De har begge tidligere haft rejser til landet, der udgør den østlige ende og to tredjedele af øen Hispaniola, mens Haiti er resten. Dengang var danskernes interesse lunken, og man opgav rejsemålet.

Men nu er Den Dominikanske Republik igen nyhed. Star Tour flyver til nordkysten - Ravkysten eller La Costa del Ambar, som den også kaldes, da den regnes for at at være veerddens bedstee sted at finde rav. Her har man valgt bl.a. Costa Dorada og Samana halvøen som rejsemål.

Spies flyver til østkysten og Punta Cana, hvor bureauet har 20 hoteller med det femstjernede Casa de Campo Resort som den absolutte top.

Med tre golfbaner i mesterklasse, med 170 hotelværelser, som i originalversionen er indrettet af den dominikanskfødte designer Oscar de la Renta, og med en række private villaer ejet af bl.a. Sylvester Stallone, Vin Diesel, Alex Rodriquez og efter sigende også Poul McCartney er resorten verdensstjernernes fristed - og altså fra næste vinter også spiesgæsternes.