Denne by skal du opleve, når du rejser til Danmark

28REJFAABORG-124244.jpg
I Faaborgs gamle havn fortøjer du med udsigt til byens berømte klokketårn, som er byens højeste bygning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dansk Sejlunion

Danmark er verdens lykkeligste land – eller det bliver vi i hvert fald udråbt til gang på gang af udenlandske rejsemagasiner.

Oven i den hæder topper vi også ofte listen over de mest fredelige lande at rejse til – kun overgået af Island. Alt sammen gode årsager til at lægge vejen forbi vores yndige breddegrader.

Men hvad skal man som turist så opleve, når man kommer til Danmark? Det giver den engelske avis The Telegraph et nyt bud på.

Deres ekspert på Skandinavien, Andrew Stone, har lavet en liste over højdepunkterne i Danmark, og turisterne skal unde sig selv at tage ud af København, mener han. Han fremhæver byer som Faaborg og Svendborg, da de har gamle, besøgsværdige havnemiljøer.

Desuden skriver han i sine anbefalinger, at Odense er et besøg værd. Og hvis man synes, der er for meget ’turisme’ i de gamle byer, råder han også til, at man tager turen til Bornholm, der lokker med idylliske strande og smukke bøgeskove.

Dog kommer han ikke udenom København, der også ligger højt på hans liste. Det er på grund af anderledes spisesteder som f.eks. Torvehallerne og Kødbyen.