Den ultimative træningsferie

Har du lyst til at opleve et andet Thailand end de hvide strande og daseriet ved poolen? Så kan det være, at thaiboksning er noget for dig.

Muay Thai, eller thaiboksning som det kaldes herhjemme, er en af verdens hårdeste kampsportsgrene, men det er ikke kun forbeholdt unge, atletiske thailandske mænd og kvinder at træne – du kan også. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan får du både sol på maven og stramme mavemuskler.

Læs også: Her skal du hen i Thailand

Muay Thai, eller thaiboksning som det kaldes herhjemme, er en af verdens hårdeste kampsportsgrene, men det er ikke kun forbeholdt unge, atletiske thailandske mænd og kvinder at træne – du kan også.

Overalt i Thailand er der mulighed for at træne den thailandske nationalsport, og du kan vælge, om du bare vil træne for en dag eller længere.

Det bedste af det hele er, at man ikke behøver at være i verdensklasseform for at deltage. Alle klubber tager begyndere ind. Det eneste, du skal gøre, er at være åben over for at lære noget nyt, og høre efter hvad din nye træner sige.

Fights og grillmad
Især i ferieområder som Phuket, Ko Samui og Koh Phangnan har mange af muay thai-lejrene specialiseret sig i at undervise nybegyndere og turister, som bare gerne vil røre sig lidt på ferien. Trænerne taler godt engelsk, så det er et fint sted at starte.

Et af de mest populære steder er Tiger Muay Thai på Phuket. Det en 100 pct. turistklub og ubetinget en af de største muay thai camps i Thailand.

Her er 200-300 gæster fra hele verden året rundt. Hovedparten er unge, der udover muligheden for at lære muay thai også tiltrækkes af lejrens mange muligheder for socialt samvær. Der bliver blandt andet afholdt et månedligt fight event, hvor der er kampe samt grillmad og øl.

Her er hold for begyndere, øvede og kæmpere, så alle kan få udfordringer i deres træning. Alle hold har flere trænere tilknyttet, så selvom der kan være op til 30 deltagere, får man også en del personlig opmærksomhed.

For hele familien
Vil du gerne træne i en mere autentisk og traditionelt lejr, der også ligger tæt på stranden, kan Promthep Muay Thai på Phuket stærkt anbefales.

Lejren ejes og drives af australieren Danny Avison og hans thailandske kone Goong, der udover muay thai også er specialist i fitness og vægttab. Promthep Muay Thai er langt mindre end Tiger, så her kan hele familien nemt træne sammen. Thaierne er glade for børn, og de thailandske trænere er ingen undtagelse.

Den mere intime lejr betyder, at du hurtigere lærer dine trænere at kende (og omvendt), så undervisningen bliver mere personlig tilrettelagt. Dog er det ikke muligt at træne på niveauinddelte hold, som det er i Tiger. 

Rejser du i nordthailand, kan du lægge ruten forbi provinsen Ubon Ratchathani. Her ligger Legacy Gym, som den danske thaibokser Ole Laursen ejer og driver. Træningsmæssigt får man det samme ud af et ophold i Legacy Gym, som på Phuket, dog er chancerne for, at man bliver distraheret af strand parties og bar-ture noget mindre her.

Ultimativ træningsferie
Ønsker du den ultimative træningsferie, kan du vælge at bo i en thaiboksningslejr frem for på hotel. De fleste lejre har værelser eller tilstødende bungalows, hvor du enten kan leje dig ind i et deleværelse eller bo på eget værelse, alt efter hvad dit budget og temperament er til. 

Prøvetræning

Det bedste råd til dig, der har fået lyst til at prøve kræfter med thaiboksningen er dog, at du begynde med at tage en prøvetræning i en af de lejre, der tiltaler dig.

Det koster mellem 300–600 bath at træne med en enkelt dag. Det kan synes smådyrt, men det er godt givet ud, da du får mulighed for at vurdere trænere, faciliteter og stemningen, før du binder dig til en uges træning eller mere.

Udstyr kan som regel lånes, lejes eller købes i lejrene – alternativt kan man købe sit udstyr i Bangkok ved de to store stadions Lumpini og Rajadamnern. Her kan du også gå ind og se Thailands bedste kæmpere i aktion – onsdage på Rajadamnern og søndage på Lumpini.