Den ultimative golfoplevelse

Når solen aldrig går ned i den islandske midsommer, har golf-turisten mulighed for den ultimative oplevelse: Spil dit elskede spil midt om natten.

Om sommeren er der lyst i døgnets 24 timer. Derfor kan der spilles golf midt om natten som på billedet her. Se også videoen nederst i artiklen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En blodrød sol nægtede at slippe sit tag over Reykjaviks skyline under os. Solen hang ganske vist lavt over horisonten – det havde den gjort længe; vores skygger var kæmpe-lange.

Næste: Hvordan kan noget være så smukt?

Men solen magtede at kaste sit bløde lys på et hav af lyseblå lupiner, der til gengæld lyste fint op, mens langnæbede fugle spankulerede rundt ved siden af os.

Her var ret stille på Grafarholt golfbane i Reykjaviks udkant – en af de to baner, som udgør Reykjavik Golf Club. Bortset fra de andre golfspillere, som vi kunne se rundt om på banen, var der ikke meget liv at spore i fjelde og på lava-marker. Måske meget naturligt, for det var midnat. Og tid for den helt særlige disciplin, de dyrker i Island: Nat-golf. I landet, hvor solen aldrig går ned i mere end et øjeblik i midsommeren, er det passende at kompensere for de lange, mørke måneder. Og det gør man blandt andet med nat-golf.

Dagen var egentlig begyndt lidt bagvendt. Når man planlægger at spille golf den første feriedag, så vil man gerne rigtig tidligt af sted, så man kan nå en runde, inden det bliver mørkt. Vi tog det derimod afslappet, landede på Island ved 15-tiden, tog til hotellet og kørte senere ud til golfklubben for at spise aftensmad.

Islændingene er gale med golf
Kl. 20.00 slog vi det første slag, og de næste par timer kunne vi se bilerne fortsætte med at rulle ind foran klubhuset. Lidt underligt at opleve, men mørke-tiden skulle åbenbart hævnes i den lyse nat. For islændingene er gale med golf – det er den næststørste sportsgren på øen. I et land med 330.000 indbyggere har man 65 golfbaner til rådighed – i Reykjaviks nærhed alene 10.
Grafarholt er den ældste 18-hullers bane i Island og regnes som en af de bedste baner. Fairways følger det naturlige knudrede klippe-landskab, og lava-markerne står vagt om de samme fairways. Hold dig for Guds skyld på fairway, ellers er det en ny bold. Et udvalg af mine bedste bolde ligger nu lidt uden for Reykjavik.

Men herlighedsværdien er stor, selv om det ikke går så godt med golfen på den svære bane: Udsigt til fjelde og lava og den sjove oplevelse at spille golf, når solen aldrig forsvinder mere end et øjeblik.
Problemet er, at man er nødt til at sove et par timer i ny og næ. Da vi forlod banen midt om natten, stod bilerne stadig tæt på parkeringspladsen.

Skønhed og fantastisk golf i ét hug
Vil du opleve fantastisk skønhed og fantastisk golf i ét hug, så har vi et godt forslag: Kør ud til Golfklubben Kidjaberg, der ligger en times kørsel mod syd gennem Islands »spisekammer«.

Til den ene side ligger gårdene og de grønne marker, til den anden de dramatiske fjelde, som islændingene ikke selv synes er høje nok til at blive kaldt bjerge.
Vi kører gennem fredede områder, hvor der er givet tilladelse til et mindre antal sommerhuse. Hvis man ønsker sig et sted helt for sig selv, så er det her – ude i de græsklædte lavamarker.

Rejseliv.dks Leif Poulsen filmer, mens der slås ud kl. 01:00 om natten:  

 

 

Næste: Hvordan kan noget være så smukt?