Den mest besøgte ufo-landingsbane

I en lille fransk by har man anlagt en trekantet ufo-landingsbane, der hvert år tiltrækker sig stor opmærksomhed.

To personer klædt ud som rumvæsner besøgte Ares med deres bud på et rumskib, 4. september 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pierre Andrieu
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem skulle have troet, at en ufo-landingsbane rent faktisk virker.

Læs også: Ufo lukkede lufthavn

Den har tiltrukket sig opmærksomhed fra begyndelsen og tilstrømningen vil tilsyneladende ingen ende tage. Indtil videre er det dog mest turister, der strømmer til Arès, der ikke ligger ret langt fra Bordeaux i Frankrig, hvor nogen tilbage i 1976 fik ideen til at etablere den trekantede ufo-landingsbane.

Tilladelse til etableringen af "ufoport'en" blev givet af et grinende bystyre, men smilene er stivnede for længe siden, for med årene har ufo-landingsbanen vist sig at være en betydelig turistattraktion for Arès.

Forleden landede her for første gang i 34 år et rumfartøj og to grønne mænd steg ud. Det var en lokal kunstner, der stod bag udformningen af begge dele, og anledningen var, at man nu har planer om at at udvidde ufo-landingsbanen.

Rumvæsener fritaget for skat

Ved banen er der placeret et skilt med ordlyden: "Reserveret rejsende fra det ydre rum". Fornuftigt nok, når man tænker på, at det aldrig er til at finde et sted at parkere i Frankrig og helt umuligt vil det da være, når man ankommer i et fartøj fra rummet.

En trekantet plads ved kysten blev afsat og reserveret uidentificerbare flyvende objekter. Bystyret vedtog også, at væsener fra det ydre rum var fritaget for at betale skat, mens de samtidigt blev inviteret til at spille boule med de lokale og også var velkomne til at deltage i mudder-skating konkurrencer.

Det kostede dengang, hvad der svarer til cirka 7.000 kr. at anlægge ufo-landingsbanen og de penge viste sig at være give rigtig godt ud. Omkring 20.000 turister valfarter hvert år til Arés. Nogle for bare at blive fotograferet ved marmorskiltet med teksten om, at her kan kun rejsende fra rummet parkere, andre er science-fiction-nørder, der kommer for at kigge.

Mindre ensomme rumvæsener

"Vi håber, at landingsbanen vil få rumvæsener til at føle sig mindre ensomme, når de lander," siger chefen for det lokale turistkontor, Christian Esplandiu.

"Vi får af og til meget seriøse henvendelser," siger Jean-Guy Perriere, der er borgmester i Arés. "Det er jo en verden, vi slet ikke kender og universets udstrækning overgår vores fatteevne."

Læs også: 10 steder du ikke må se