Den Lille Havfrue hitter verden over

Havfruens afrejse fra Langelinie til verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai har fået enorm omtale verden over.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke så tit, at en ældre dames første udlandsrejse får så megen opmærksom, men det var hvad der skete i kølvandet af Den Lille Havfrues afrejse til Shanghai i sidste uge.

Læs også: Shanghai med stil

Begivenheden blev omtalt i 1.065 online-medier verden over samt på en række tv-stationer. Det skyldtes en målrettet international presseindsats, hvor der blev sendt pressemeddelelser og videoer ud på 10 forskellige sprog til en lang række nyhedsbureauer.

Så store medier som CNN, China Daily og Chicago Tribune bragte historien om fruens rejse. Og Associated Press Television News (AP) valgte at bringe historien på forsiden af deres nyhedsportal.

En række internationale dagblade bragte også historien – bl.a. medier som The New York Times, South China Morning Post, Sydney Morning Herald og The Wall Street Journal.

I Kina er der indtil videre bragt 294 online-omtaler, i USA 279 online-omtaler og i Tyskland 181 online-omtaler. Også Canada, Hong Kong, Japan, Storbritannien, Taiwan, Frankrig og Indien var godt med.

Den lille Havfrue deltager i verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai og er en del af den danske stand frem til november i år. Her skal hun, sammen med  bl.a. bycykler og danske energivirksomheder, være eksponent for det der går under betegnelsen welfairytales – en sammentrækning af velfærd og eventyr.

Arbejdet med at skabe interesse for Den Lille Havfrues deltagelse er sket i et samarbejde mellem Visit Denmark, Erhvervs- og Økonomiministeriet, Erhvervs- og Byggestyrelsen, Udenrigsministeriet og Wonderful Copenhagen.