Den legesyge delfin fra helvede

På New Zealand hærger for tiden en delfin, der nu går direkte efter at chikanere vandskiløbere, surfere og svømmere.

Det er en delfin som denne, der er på spil ved New Zealands kyst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Delfiner er glade, legesyge og intelligente og nærmest en slags artsfæller til mennesker, synes vi.

Se også: Bavian-bøller på spil

Delfinen Flipper var en helt på tv i 1960erne og man undgår ikke at føle sig beriget af at svømme med delfiner, men nu truer en enkelt newzealandsk delfin, der på en af Nordøens strande ved feriebyen Gisborne optræder chikanerede og agressiv, med at skade alle delfiners gode ry.

Indtil videre har den unge delfin-han, der er blevet døbt Moko, væltet vandskiløbere, stjålet surf-brædder og foresøgt at forhindret unge kvinder i at svømme tilbage til kysten.

Problemet er, lyder det fra havbilog professor Mark Orams, at Moko har udviklet sig fra at være en selskabelig ung-delfin til at være en hyperaktiv, bisset, hormonpumpet teenage-delfin.

"Han gør det, alle teenagere gør. Han afprøver sine grænser, men han gør det på mennesker og mennesker er dømt til at tabe, når de opholder sig i havet."

En bølle på 250 kilo

Den 250 kilo tunge bølle har blandt andet i timevis forhindret kvindelige svømmere i at svømme ind til kysten, væltet kajakker, saboteret vandskiløberes løb og brudt ind, når livreddere træner redning af surfere og sørger konsekvent for at være i vejen for surfere, der skal nå deres næste bølge.

Flere er efterhånden endt forslåede og med svære knubs efter sammenstød med Moko og har givet udtryk for, at det kun er et spørgsmål om tid, før Moko er årsag til at nogen dør.

De lokale myndigheder er indstillet på at undgå, at det går galt og har bl.a. advaret folk om at være forsigtige her i sommer.

Noget vil gå galt

Professor Orams mener imidlertid, at det er bedst helt at forhindre de gode kiwier i at komme i kontakt med delfinen, "så han kan tilbringe mere tid sammen med sine artsfæller".

"Han er meget glad for kontakt med mennesker, men han er blevet alt for stor og stærk til at være det," siger han.

"Han søger noget hos mennesker, som han burde søge hos andre delfiner, og så længe mennesker betragter ham som en slags legekammerat vil det aldrig holde op."

Professor Orams siger, at han er alvorligt bange for, at den fire-årige delfin vil forårsage, at nogen kommer alvorligt til skade.

"Jeg kan ikke lade være med at tro, at noget vil gå frygteligt galt i løbet af de næste få måneder," siger professoren.