Delhis hemmeligheder

»Incredible India« er det officielle indiske turisme-slogan. Og intet sted er mere utroligt end mega-byen Delhi.

Når man har brugt dagen på at se flotte bygningsværker og museer, og aftenen er ved at falde på, er det et perfekt tidspunkt til at besøge Old Delhis Dariba Kalan Road. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På en rejse til den indiske storby Delhi bør man, når de oplagte turistattraktioner er overstået, give sig selv en ekstra dag eller to til at lede efter det, der ikke ligger lige for. Til at få de mange hemmelige steder ind under huden.

Læs også:
3 oplevelser i Hanoi

Så kast dig ud i byens pulserende liv, enten i en motor-rigshaw eller Delhis velfungerende metrosystem. Der er masser af hemmelige skatte i Delhi, lige fra væddeløbsbanen i syd til Karims i nord. I områderne Old Delhi, Ram Nagar og Nizzamudin er der liv 24 timer i døgnet.

Særligt efter fyraften er her hektisk aktivitet; folk handler, spiser, drikker te, snakker, køber guld, perler og flotte stoffer til sarier. Find herhen, sæt tempoet ned, gå rundt og brug øjne, ører, smags- og lugtesans.

Karims
Et af Delhis absolut mest populære spisesteder gennem tiden er Karims, som ligger 100 m syd for Hama Mashid. Man er nødt til at spørge sig frem efter restauranten, da den ligger godt gemt i en lille gård. Alle kokkene er specialister og laver kun én ting. Manden i forgrunden laver kun lam, mændene i baggrunden laver kun brød. Der er også en kyllinge-kok, en kebab-kok osv.
Info: karimhoteldelhi.com.
Metro: Chandni Chowk

Hestevæddeløb
Delhi Racecourse ligger 4 km sydvest for centrum og er et af de helst store udflugtsmål hver tirsdag i vinterhalvåret kl. 14-18, hvor primært den mandlige del af befolkningen fra Delhi stimler sammen og og på tæt hold følgerne hestene og ikke mindst spiller om store summer. Stemningen minder meget om noget fra USA i 1930erne.
Info: drcraces.com.
Metro: Racecourse

Bangla Sahib
Delhis multikulturelle side viser sig specielt i de mange forskellige trosretninger, der i Delhi lever ubesværet side om side. Der er sikher, hinduer, budhister, kristne, muslimer, sufier og andre. Bangla Sahib sydvest for centrum er det største Sikhtempel i Delhi; man er meget velkommen som gæst, men bør dog holde sig diskret i baggrunden.
Metro: Patel Chowk

Metro
En fantastisk måde at komme rundt i Delhi på er med den forholdsvis nybyggede – og overfyldte – metro. Det er umuligt at forestille sig, at de 1,5 millioner mennesker. der dagligt tager metroen, tidligere har taget busser og egen bil til og fra arbejde; vejene virker allerede fyldte til bristepunktet.

Kingdom of Dreams
I Indien er der flere penge og mere glamour, end man lige forestiller sig, og det sidste nye forlystelsescenter Kingdom of Dreams, 30 km syd for centrum, er ingen undtagelse. Det er guld, glitter og Bollywood Musicals, så man bliver helt overvældet. Det er her, man mødes i weekenden, hvis man tilhører den højere middelklasse.
Info: kingdomofdreams.in
Metro: IFFCO Chowk

Hauz Khas village
Hauz Khas village, 8 km syd for centrum, er en smuk lille oase med små gallerier, butikker med gamle indiske møbler fra kolonitiden og sågar en lille butik med de mest fantastiske plakater fra indiske musicals. Tjek restauranten The Living Room ud – man føler, man er i Los Angeles i 1980erne.
Info: hauzkhasvillage.in.
Metro: Green Park

Dariba Kalan Road
Når man har brugt dagen på at se flotte bygningsværker og museer, og aftenen er ved at falde på, er det et perfekt tidspunkt til at besøge Old Delhis Dariba Kalan Road. Det virker, som om at det er lige præcis her, alle i Delhi valfarter hen for at købe guld, silkestoffer, mad, kaffe, te, sko, tøj og plasticstole.
Metro: Chandni Chowk

Læs også: Ultra-luksus på Indiens skinner