Deleøkonomien vokser på ferien

Gennem et nyt koncept skal turisterne kunne opleve svenskernes hverdag på nært hold.

I Sverige viser de lokale rundt. Foto: Visit Sweden Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Deleøkonomien vinder frem på mange områder i øjeblikket, og den rammer nu også turismen i Vestsverige. I områder omkring Göteborg og Skåne er det nemlig ikke længere rejselederen eller turistorganisationen, der viser rundt. Det er de lokale selv.

Konceptet kaldes ’Meet the Locals’ og dækker over, at rejsende til Vestsverige får mulighed for at tage del i en traditionel svensk hverdag. Det kan være en byvandring, kagebagning i et privat hjem eller en gåtur i den svenske natur.

»Deleøkonomi er på fremmarch i hele verden. I flere svenske regioner er der mulighed for at møde de lokale og spise et måltid mad eller lave en aktivitet sammen, i Gøteborg og Vestsverige med konceptet ’Meet the Locals’. Skåne har et lignende initiativ, og vi oplever, at det er et fænomen i vækst. De lokale kan give mere autentiske og personlige oplevelser, og det er der efterspørgsel på,« siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Det fungerer, ved at de lokale kan annoncere, hvad de gerne vil dele med en besøgende – fælles er dog, at de skal have lyst til at invitere en rejsende ind i deres hjem og den svenske livsstil.

At de lokale viser rundt, er ikke kun noget nyt i Sverige. Airbnb har ligeledes lanceret noget, de kalder ’Trips’. Her er det lokale, der udbyder alt fra enkelte aktiviteter til hele dagsture, hvor turister kan komme med. Det er dog ikke en service, der udbydes i alle byer og lande – endnu.