De unges guide til Tel Aviv

Israels Tel Aviv er en suveræn blanding af sand, vand, strand, fest, farver og falafel - de lokale unge viser vej til det bedste i deres by.

Rejseliv imported photo
Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Tag en lang, hvid sandstrand, topmoderne genbrugsbutikker og stærke drinks med sugerør. Tilsæt humus, skru op for varmen, lad det simre, og du har: Tel Aviv.

Næste: Bedste bar

Omgivet af byer med navne bedst kendt fra bibelen og historier så omfattende, at de kunne fylde et helt bibliotek, ligger Tel Aviv. Med kun 100 år på bagen fremstår byen helt anderledes moderne end resten af Israel. Som en sidste vestlig bastion, før det ’rigtige’ Mellemøsten begynder.

Vi mødte to af byens rutinerede festgængere og fik dem til at vise os, hvad de lokale vælger, når de bevæger sig ud i Tel Avivs summende gader.

Vores lokale festguides:
Daniel Gunnar Kressel (højre), 30 år. Er ved at færdiggøre sit speciale i spansk historie og arbejder som bartender. Daniel er halvt dansk, men er født og opvokset i Israel. Han har boet ni år i Tel Aviv.
Shimrit Piperberg(venstre), 27 år. Læser til homeopat og arbejder som bartender. Shimrit har boet fire år i Tel Aviv.

Bedste sted at slappe af

Er du træt efter en lang nat i byen, kan du med fordel tage et hvil på en af byens utallige cafeer eller flade ud på den kilometerlange, finkornede sandstrand. En tredje mulighed er at gøre som de lokale.

I parken Meir Garden er der bordtennis og udendørsgymnastik, bænke og grønne områder, som du kan tage til, hvis du har brug for en pause fra byens puls. Du kan også gå en tur på Trumpeldor-kirkegården – det er ikke så morbidt, som det lyder. Ifølge Daniel bliver kirkegården ikke brugt længere, og den danner gode rammer for en hyggelig gåtur.

Guidernes valg: Drum Beach

Hør guiden  Daniel fortælle om sin yndlingsbar og - restaurant: