De riges hotel i London er på banen igen

Tre års arbejde og næsten to milliarder kroner har det kostet at renovere det berømte Savoy Hotel ved Themsens bredder, der netop er genåbnet med pomp og pragt

En bartender laver cocktails i American Bar på Savoy Hotel i London efter hotellets renovering, som har kostet 1.800 millioner kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl Court
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet betegnet som et af de mest omfattende projekter i den britiske byggehistorie, at renovere Savoy Hotel på The Strand ved Themsen i London. Og det dyreste.

Læs også: Verdens ti mest trendy hoteller

1.800 millioner kr. har projektet kostet, og det har taget tre år at bringe hotellet tilbage til tidligere tiders pragt. Fra begyndelsen anslog man, at renoveringen ville koste 850 mill. kr. og vare 16 måneder, men der viste sig så store vanskeligheder med konstruktionen af det gamle hus, at prisen blev tårnhøj.

Men nu er dørene igen slået op til de 268 værelser, hvoraf de 68 er suiter. Det svarer til en renoveringspris på omkring seks mill. kr. pr. værelse.

Det er den franske designer Pierre Rochon, der har haft ansvaret for at forny interiøret i tråd med den Edwardianske- og art deco-stil, som det oprindelige hotel fra 1889 havde.

Det betyder bl.a. at alle fællesarealer er udstyret med eksklusive Murano-krystallysekroner og marmorgulve.

De kendte

I sin tid var hotellet tænkt som overnatningssted for skuespillere og besøgende i det nærliggende Savoy Theatre, og Savoy Hotel blev hurtigt et sted for de kendte.

Skuespillere som Charlie Chaplin, Sarah Bernhardt og Frank Sinatra har boet på Savoy - som også en række britiske ministre og kongelige.

Det var også her Winston Churchill holdt strategimøder i Savoy Grill under 2. verdenskrig og her komponisten George Gerhswin underholdt middagsgæsterne.

Prøv selv

Et "almindeligt" værelse koster fra ca. 3.000 kr. for en nat, mens den kongelige suite koster den nette sum af 70.000 kr. for en overnatning. Men så har man også 325 kvadratmeter til rådighed.

Savoy vil igen være stedet hvor de rige og berømte kommer for at blive set og forretningsmænd slås om et bord til frokost. "Vi ved jo hvor meget mange mennesker holder af Savoy," siger hotellets direktør Kiaran MacDonald til AFP. "Så vi er overbeviste om, at hotellet vil overgå folks forventninger og igen få en position som et af verdens bedste hoteller".

Se også: 10 hoteller med verdensrekord