De lokales guide til Johannesburg

To »Joburgere« deler ud af deres bedste tips til byen.

Foto: Flickr.com/Ben1377
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Caféer og Restauranter

Sarah: Mammas Shebeen er meget afrikansk, både maden og musikken og især stemningen, det er meget afslappet, men uden at det virker kunstigt. Man kan sidde udenfor og drikke kaffe, eller man kan drikke cocktails og høre livemusik hele natten. Og man behøver aldrig dresse op; det er dejligt.

Mammas Shebeen, 18 Glenagles Road, Greenside

Beverley: Når jeg har lyst til fisk og anden form for seafood, er der kun ét sted at tage hen, og det er Adega. Det er en portugisisk restaurant, hvor man kan få nærmest lige hvilken form for seafood, man har lyst til, uanset om det er østers eller muslinger eller noget helt tredje. Og så har de også steaks, hvis man ikke er til fisk.

Adega, Village Walk Shopping Centre, Corner of Maude Street & Rivonia Road, Sandton
 
Sarah: Hvis jeg er i humør til god italiensk mad – og ikke gider sidde og vente på den i lang tid, tager jeg på Primi Piatti, som er en kæde af italienske restauranter, der laver rigtig gode pizzaer. Det er ikke ret dyrt, portionerne er store, og så er det næsten altid festligt at være der, fordi man kan se fodbold på storskærm eller høre live-musik.

Primi Piatti, Oxford Road, Rosebank

Shopping

Beverley: Der er rigtig mange shoppingcentre i Johannesburg. Jeg holder mest af at komme i Hyde Park. Bl.a. fordi de har smukt tøj og sko – også til børn – friske fine blomster, et godt udvalg af cd’er og dvd’er og gode ting til hjemmet. De har også en håndfuld restauranter, som jeg godt kan lide at komme på.
 
Hyde Park Shopping, Corner of Jan Smuts and 6th road, Craighall Park

Beverley: Hver søndag kan man loppemarked-shoppe på Rosebank Rooftop Market. Det er et skønt sted med flere hundrede boder med tøj og smykker og kunst og ting, man ikke vidste, man havde brug for. 

Rosebank Rooftop Market, 50 Bath Avenue, Rosebank

Sarah: Parkhurst er en af de bydele i Joburg, hvor man kan shoppe uden at være i et shoppingcenter. De fleste af butikkerne ligger på hovedgaden i gåafstand af hinanden, og her er fred og ro uden ret mange biler og ballade. Jeg er især vild med, at her er så mange små selvstændige gallerier og antikvitetsbutikker.

4th Avenue, Parkhurst

Næste: Natteliv og søndag