De lækreste julegaver i London

Vi har screenet London for en håndfuld in-steder, hvor du får glæde af den for tiden gode kurs.

Sko, støvler og stilletter fås i alle afstøbninger i det moderigtige London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Schjønning

South Molton Street er en hyggelig sidegade til Oxford Street, tæt ved Bond Street Station, hvor ruten starter.

Læs også: De riges hotel i London er på banen igen

Hele gaden har god shopping, og her startede Molton Brown lækkerness-imperiet med frisørsalon for kvinder, der ikke længere ville vaske hår i tilsætningsstoffer. Butikken ligger endnu i nr. 58 med et stort udvalg.

Julens modenavn er Sensual Hana Leni bath & shower gel og Body Satiniser til 17£ hver. Pakkes i gaveæsker med fede stofbånd og er endda en pæn sjat billigere end hjemme. Uden for den travle juletid, er der gratis ansigtsbehandlinger! Ring og book først.
 

Paul Smith outlet
Skrå over Brook St. til strædet Avery Row. Her støder vi på det Paul Smith-ræs, der præger London lige nu: Han har lige åbnet sin første dame-butik i Mayfair med pink-creme stribede vægge på Brook St. 49. Her er smukke catwalk-modeller, sko og tasker, hvoraf flere ting udelukkende kan fås her!

Nyd det og hast videre til Avery Row med Paul Smith Sale Shop. Et lille outlet med sæsonrester som skjorter, sneakers, sko, bælter, jakker og jeans. Ekspeditricen forklarer sødt, at stedet er populært, når man ’ikke nåede at få de modeller, man havde udset sig forrige sæson’, mens en glad kunde mere ligefremt siger, at det er for sådan nogle som ham, ’der er vild med Paul Smith, men ikke har råd til det…’

Her er herretøj, men Londons smarte piger hopper også i Pauls sweatre, kan man se i butikken. Og de skønne stribede halstørklæder går jo til alle. Check bordet med silkeslips, sat ned fra 65 til 29 £.
 

Sjovere mænd
Lige overfor ligger Oscar Milo. Lækkert herretøj med et twist, skabt af engelske Nick Holland – tidligere designer hos Paul Smith. (Der var han igen…) Nick mener, at mænd bør være sjovere, uden at gå på kompromis med god skrædderkunst, så hans jakker har blandede knapper, stikninger i kontrastfarver eller grønne knaphulssyninger.

En sort velourjakke har tittekant af dollarseddel-stof i lommen, og knapperne på jakkeærmet er perlemor, skåret som spar, hjerter, klør og ruder. Ekstravagant gave til ham, der elsker pokeraftner og kasino!
 

Romantisk eleksir
Avery i nr. 27 har nichedufte, du ikke finder andre steder. Prøv de sprøde italienske parfumer eller New Yorks nye fashionbrand ’Morgan le Fay’ inspireret af sagnet om Arthur og troldmanden Merlin. Duftene i serien er alle på kolbelignende flakoner, som var det romantisk eliksir.

Den elegante Black Afgano hitter i Londons modelkredse. André Putman, tidligere hos Versace, står bag duften. Og hans kone har designet shoppen med sikker sans for atmosfære, let fuglesang og italienske spejlvægge. Men en udpræget mangel på praktisk sans, ser man, da ekspeditricen kæmper med en vrangvillig skuffe i det fine chatol med dyre dråber. Men pyt, det understreger det italienske islæt, hvor stemning vinder over jordbundne detaljer.
 

Dover Street Market
For enden af Avery Row går man hen til Bond Street og de flotte vinduer, som Jimmy Choo og Prada. Og striben af ’Nej, kan de diamanter virkelig være ægte?’-butikker.

Ved Asprey eller YSL kan man komme om til Dover St., der er parallel med Old Bond. Her ligger kult-stedet Dover Street Market med seks etagers mode.

Noget er fancy som Ferragamo og Givenchy, mens andet er rå streetfashion, der koster kassen. Du finder bestemt noget, der vil begejstre en hiphopper med sans for brands. En god gaveidé er sidste nye skud fra Comme des Garcon, unisexduften Wonderwood til 48£ for 50 ml. i træagtig æske.
 

Tid til te
Dover Street ender i Piccadilly. Gå til højre eller nup tuben (Green Park til Knightsbridge), for nu er der tepause på Berkeley Hotel, Wilton Place, med London fashionistaernes megahit, ’Pret-à-Portea’. Tebordet har fine sandwiches og masser af miniature kager, inspireret af de store designeres kreationer, som Christian Louboutins signatursko med røde såler!

Paul Smith dukker op igen i form af en orange og pink mousse, med bowler hat i indfarvet hvid chokolade. Alexander McQueens mintgrønne kjole med sølvbælte er genopstået som sprød bisquit i selskab med kjoler, hatte og tasker fra Manolo Blahnik, Fendi og mange flere. Det er super delikat!

Konditoren overværer de store shows, og plukker styles ud, der bliver portrætteret på etageren. Ofte spotter man designerne selv ved tetid, hvor de sniger sig ind for at se, om de har fået æren. Og nogle ringer endda og foreslår deres kreationer som kage! Book bord i god tid, det er rasende populært.

Trav kagerne væk igen på Brompton Road og check lige de vildt høje sko hos Lungta de Fancy i nr. 201! Fortsæt til nr. 242 med Priscilla Carluccios gaveforretning, Few & Far. Hun er søster til Terence Conran og har håndplukket hver af butikkens sager til boligindretning og kulør på livet.

Også søde kvalitetsgaver til de mindste. Alt pakkes i håndlavet indisk papir med en messingbjælde, lige til under træet. Derfra vender man og cruiser Brompton Road tilbage til Harvey Nickols og Sloane Street, hvis fødderne orker mere!

London ér bare den bedste shoppingby, der kan gå på fire ben. Og kursen er super lige nu, så rigtig god tur og glædelig jul!

Vil du juleshoppe i London? Find billige flybilletter her