De græske øer hitter igen

17 mio udenlandske feriegæster vil rejse til Grækenland her i 2013, forudser de græske turistmyndigheder. De vil skabe en indtægt på cirka 80 milliarder kroner

Strandgæster køler på stranden i Thessaloniki i det nordlige Grækenland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikos Arvanitidis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste år har været hårde for grækerne.

Se også: Find billig sommerferie til Grækenland

Ikke nok med, at de har været ramt af en økonomisk krise med efterfølgende nedskæringer og stramninger, der har bragt utallige helt almindelige familier i knæ, men også mange feriegæster holdt sig væk.

TV-billeder af strejkende transportarbejdere, højtlydt diskuterende politikere og demonstrationer med tusindevis af utilfredse offentligt ansatte gav mange den opfattelse, at det var usikkert at rejse til Grækenland, skønt det slet ikke var tilfældet, og derfor meldte rejsebureauerne om mange aflyste rejser.

Hvilket uheldigvis var med til at forværre krisen, idet turismen står for knapt 20 pct. af landets indtægter og hundredtusindvis af jobs.

Lysere tider forude
Men nu er der lysere tider forude for de hårdt prøvede grækere. De udenlandske gæster vender nemlig i stort omfang tilbage til Grækenland, efter at der er faldet ro over landet, skriver Reuters

- Vi er på vej mod et rekordår med hensyn til antallet af turister, siger Andreas Andreadis, chef for landets centrale turistorganisation Sete.

Se også: Guide: Hvilken græsk ø skal du vælge?

Nedsatte priser
Hvis forudsigelserne holder stik, bliver antallet af udenlandske turiser det højeste siden 2009, da gældskrisen for alvor begyndte.

Hoteller og restauranter har sat priserne ned og forbedret deres service for at lokke gæsterne tilbage, fortæller Andreadis. Og det har virket. I gennemsnit tilbringer turister flere feriedage i landet end tidligere og lægger også flere penge end før.

En anden grund til den positive udvikling er, at mange tyskerne, som ellers holdt sig væk på grund af den hårde retorik mod Tysklands rolle i  EU-långivningen til Grækenland, nu vender tilbage, da frygten for, at grækerne ville være fjendtligt indstillet over for dem, var helt ubegrundet.

Se også: På ferie i kriseramte Grækenland