De dummeste spørgsmål under flyveturen

Det er ofte de mest bizarre ting, passagererne spørger stewardesserne om. Her er en perlerække af de mest spøjse.

"Min kone har været sur under hele ferien, så kan I ikke placere hende bagest i flyet her på hjemrejsen". Sådan spurgte en chartergæst kabinepersonalet på vej hjem til Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Denmark

Virgin Atlantics flyvende personale har listet de ni mest bizarre spørgsmål, som kabinepersonalet er blevet mødt med, men over dem alle stråler dette spørgsmål: "Kan De skrue lidt ned for motorerne, de larmer for meget."

Læs også:Sådan flyver du i 2050

3.000 ansatte deltog i undersøgelsen, hvor udgangspunktet var at liste de mest almindelige spørgsmål til personalet, af hensyn til uddannelsen, og som sidegevinst kom der altså også de bizarre spørgsmål på en liste.

Blandt dem f.eks. dette: "Vil De bede kaptajnen om at stoppe turbulensen," og "Er der en McDonald om bord." Mange tænker heller ikke lige på at man sidder i en trykkabine, for en del spørger om man kan åbne et vindue.

Nogle overvurderer også, hvad der er plads til i et fly, når man spørger om vej til bruserne og børnenes legeplads.

Caroline Lynam, kundeansvarlig hos Virgin Atlantic, fastslår at selskabet vil strække sig langt for at opfylde kundernes ønsker, men at jobbet som stewardesse kan være udfordrende.

Her er top-9 listen med underlige spørgsmål:

01 "Kan jeg tage et tog fra Fiji til New Zealand."? 

02 "Hvornår afgår kl. tre-færgen."?

03 "Mit pas er udløbet, så kan jeg få et nyt når jeg kommer til London."?

04 "Kan jeg hæve australske dollars i en international pengemaskine."?

05 "Behøver jeg bruge mit rigtige navn på flybilletten."?

06 "Hvad er hovedstaden i Europa. Og hvad er hovedstaden i Afrika?"

07 "Hvordan kan det være muligt, at mit fly forlader Sydney kl. 10 formiddag og kommer til Vancouver kl. 10 samme formiddag."?

08 "Hvor mange kartoner cigaretter må jeg tage med på min bilferie i Queensland."?

09 "Behøver jeg et pas for at rejse til Hamilton Island (australsk ø), fordi jeg flyver over havet."?

Gebis i græsk postevand
Også charterflyselskabet Thomas Cook, der flyver danske chartergæster på ferie, oplever ifølge informationschef Torben Andersen spøjse spørgsmål, uden dog ligefrem at have listet dem. Her er nogle stykker:

01 Opringning fra en herre: "Ved I, om jeg tør risikere at lægge mit gebis i græsk postvand."?

02 I selskabets toldfrie sortiment har man en sampak med to sæt spillekort, en flaske Gordons gin, seks dåser tonic og seks poser peanuts - en såkaldt "altanpakke". Forleden ringede en gæst: "Jeg kunne godt tænke mig en "Altanpakke", men går det, når mit værelse ikke har altan?

03 Thomas Cooks fly har koden DK – efterfulgt af et nummer på den rute, som flyet skal flyve. En gæst spurgte forleden, hvorfor hans varekøb var begrænset og hvorfor han kunne købe for mere på vej hjem end på udrejsen. Han skulle flyve med DK 1653 ud og DK 1654 hjem.

04 På Thomas Cooks fly kan man – sammen med de toldfrie varer – bestille en siddeplads ombord. Det gjorde et ældre ægtepar forleden. De fik en bekræftelse på købet, hvilket fik dem til straks at ringe: "Er det ikke en fejl når I skriver, at vi har bestilt 34 CD’er"? "Jo", lød svaret. "Men I har bestilt siddeplads på række 34 CD."

05 "Er Aruba medlem af EU"?

06 "Min kone har været sur under hele ferien, så kan I ikke placere hende bagest i flyet her på hjemrejsen"