De "danske" skibjerge er åbne

Motion efter julemad? Der er gode sneforhold og åbne pister i alle de sydsvenske alpine skianlæg.

Sådan ser skiområdet Isaberg, kun 320 km. fra København, ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: VisitSweden
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle år må snekanonerne på overarbejde, andre år er vinteren så mild, at selv kunstsneanlæggene må give op.

Læs også: Kom hurtigt på ski

Men i år er vintersæsonen kick-startet med kulde, frost og natursne i massevis på de "danske skibjerge" i Sydsverige.
I lørdags åbnede det "mest danske" - Vallåsen - der ligger i dagsudflugtsafstand bare 68 km fra Helsingborg og 110 km fra København.

Den store bakke under stoleliften og sideløjpen til venstre, når man kommer løbende oppefra, er skiklar - og der er åbent hver dag i jul og nytår - undtagen juleaftensdag.

I de seneste fem år er det med skiftende vintervejrsforhold i øvrigt lykkedes anlægget at være åbent 75 dage i snit per sæsonen, der normalt rækker ind i marts måned. Tjek forholdene her.

40 cm sne på pisterne
Isaberg er det "næstmest danske" skiområde, kun 320 km. fra København, og det åbnede søndag. Her er 40 cm sne på pisterne, og fire nedfarter af de i alt ti var "køreklar. Se den aktuelle situation her

Ulricehamn 230 km fra Helsingborg åbner skianlægget i morgen. Her er åbent hele julen, bortset fra juleaftensdag, hvor der er lukket. Nytårsaften er anlægget kun åbent mellem kl. 10 og 13.30. Se sne- og liftforhold her.

Mullsjön ligger 260 km fra Helsingborg og regner med at være klar til at åbne i juledagene. De præcise tidspunkter ligger ikke fast endnu. Tjek åbningstider på områdets hjemmeside her.