De bedste snowparks i Sverige

Er du til sjov, leg og hop på skiferien, skal du sikre dig, at der er en god snowpark. Se her hvad du skal kikke efter og få tip til de bedste svenske parker.

Snowparkerne er de store, hvide legepladser, hvor ski- og snowboardløbere muntrer sig med vilde hop og ungdommeligt vovemod. Det er her i snowparkerne, at morgendagens nye stjerne bliver fundet, og det er i miljøet i og omkring snowparkerne, at ski- og tøjproducenterne flokkes. Foto: Christoffer Tilstam Fold sammen
Læs mere

Der er jumps, staircases, mailboxes, jumpboxes og jibs.

Se på næste side hvor du finder Sveriges bedste snowparker

Hvad det handler om, går hen over hovedet på de fleste aldrende skiløbere – men de unge ved straks, hvad det handler om: Snowparks.

De store, hvide legepladser, hvor ski- og snowboardløbere muntrer sig med vilde hop og ungdommeligt vovemod. Det er her i snowparkerne, at morgendagens nye stjerne bliver fundet, og det er i miljøet i og omkring snowparkerne, at ski- og tøjproducenterne flokkes.

Snowparkerne er imidlertid ikke kun for teenagere i store, farvestrålende outfits. Her er også plads til både børn og voksne, der ønsker sjove og udfordrende oplevelser på skiferien. Mange snowparker har nemlig flere forskellige niveauer, så alle kan være med.

Men hvordan vælger man lige, hvilken park, der er den bedste?

Kasper Kiertzner, journalist og redaktør på skiers.dk har i de sidste ti år testet snowparker i hele verden og har tilbragt en sæson i Mammoth Mountain, USA, der har en af verdens bedste snowparker.
Han har samlet en håndfuld gode råd om, hvad man skal kikke efter, hvis man er en skiløber eller snowboarder på jagt efter ekstra udfordringer:

1. Vælg et skiområde, hvor der er flere forskellige snowparks at vælge imellem. Eksempelvis Kläppen i Sverige, som fra denne sæson har tre snowparks med forskelligt niveau. En grøn, en blå og en rød/sort park. På den måde kan alle i familien være med.

2. Kik efter liftforholdene. En god snowpark har sin egen lift, så du kan nå rigtig mange runs ned igennem parken og få en intensiv dag uden liftkø.

3. Tjek parkernes hjemmesider og blogs og få en idé om parkens standard. Det vigtigste for en park er nemlig, at den bliver vedligeholdt både med pistemaskiner, der klargør hoppene, og af parkpersonalet, som dagligt går rundt og »håndshaper« og udbedrer små huller, så der er perfekte landingsforhold.

4. Find ud af, hvor mange elementer der er, og om parken er tilknyttet skiskolen. En god snowpark har mange forskellige hop, boxes, rails, halfpipe osv. Den skal være et stort legeland, hvor man aldrig keder sig. Er snowparken tilknyttet skiskolen kan børn, unge og voksne lære de mest basale tricks, og det er en rigtig god måde at komme i gang på.

5. Undersøg terrænet. Det er vigtigt, at terrænet ikke er for fladt eller for stejlt. Du skal kunne kontrollere farten til de forskellige elementer, så du kan nå så mange jumps, mailboxes og jibs som muligt.

Se på næste side hvor du finder Sveriges bedste snowparker