De 10 sikreste rejsemål

Med lav kriminalitet og geografisk rolige forhold har ti lande kvalificeret sig til Forbes fredelige liste.

Aruba (billedet), Bonaire og Curacao (Hollandske Antiller) topper listen over de mest sikre rejsemål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At Irak eller Afganistan er farlige rejsemål, og at f.eks. Colombia også hører til i rækken af lande, hvor kriminaliteten lurer om hvert et hjørne, ved de fleste.
Men hvor finder man de mest sikre rejsemål?

Læs også: Her er verdens flinkeste folk

Forbes Taveler har kikket i kriminalstatistikker, på klima og geologiske forhold ogpå den baggrund sammensat en liste over de ti mest sikre rejselande.

Nogle af landene er åbenlyse, som idyllisk-rustikke New Zealand, neutrale Schweiz og renvaskede Singapore, skriver Forbes. De skandinaviske lande er også kandidater, men kun hvis listen havde været en top-20.

Andre lande, der er kommet med på listen, overrasker. F.eks. de hollandske ABC-øer, Aruba, Boaire og Curaca, men her er kriminalitetsraten lav, og de hollandske antiller ligger modsat det øvrige Caribien langt syd for orkan-bæltet.

Eller Irland, hvis omdømme er noget mere hårdtslående end virkelighedens fakta.

For nylig har World Health Organization udnævt den "grønne ø" til Europas mindst voldelige land, og på Mercer's liste over de sikreste byer i verden, ligger Dublin over de større byer i Japan, Australien og Canada.

Den fredelige delte ø
Cypern, den delte ø, som kæmper for selvstændighed efter britisk og tyrkisk invasion i 1974, er heller ikke det første, der falder én ind, når det handler om et sikkert område.

Men med den ortodokse græske kirke og den lige så ortodokse græske familie som fundament for de senere års blomstrende økonomi, er der skabt et fredeligt samfund.

"Vi har høj indkomst pr. indbygger og ikke meget fattigdom. Vi har aldrig haft terroristangreb. Tvært imod er det Cypern, der evakueres til, når der er problemer i Mellemøsten. Vi er det nærmeste sikre område," siger Tasoula Manaridis fra Cypern Tourism til Forbes Traveler.