De 10 bedste Little Italy'er

I mange storbyer uden for Italien er det italienske kvarter en særlig stemningsfuld oase. Her er de 10 bedste.

New Yorks Little Italy er en ikonisk bydel i en by med mange indbyggere af italiensk herkomst - her pryder det italienske flags forside bygningens facade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.co, infreshions
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi kender lokaliteten fra film og serier som "Godfather", "Lunefulde måne", "Rocky" og "Sopranos", den hedder "Little Italy", og den kendetegnes ofte ved, at her er hyggelige restauranter med ternede duge, grissini i glas og Chianti-flasker med bast om maven og her er bagere med duftende brød, købmænd med importerede italienske delikatesser, her er muntre grønt- og frugthandlere og her er ikke mindst særlig stemningsfuldt.

Netsiden AskMen.com, der er verdens største livsstilsmagasin for mænd på nettet, har samlet og rangordnet 10 italienske gader og kvarterer uden for Italien - de fleste naturligvis i USA.

Maden og smagen af Italien har været en afgørende faktor ved udvælgelsen, i næste række noget så luftigt som autensitet og atmosfære. Men også små næringdrivende med far og mor, der driver en butik har talt, når der skulle gives point. Og også berømmelse, historisk, fra film, kommer her berømtheder etc.

De 10 bedste Little Italy'er

10. Norton Street, Sydney, Australien.
Det er her i Sydney-forstaden Leichardt, man finder italiensk stemning på den anden side af Jorden. I Norton Street ligger restauranter og cafeer på stribe. Her er også biograf og gode muligheder for indkøb og en fornemmelse af Italien.

9. Taylor Street, Chicago, USA.
På grund af beliggheden ved Chicagos University of Illinois, har Taylor Street og tilliggender i mange år været kendt som et område med gode spisemuligheder og liflig vin for generationer af studerende.

Byen er tilmed kendt for at have videreudviklet pizzaen, og Taylor Street er berømt for sit italienske marked, sine italienske vinhandlere og alt det andet med "italienske" foran. Selv om man generelt spiser godt i Chicago er Taylor Sreet stadig berømt for sine spisesteder i Chicago.

8. La Boca, Buenos Aires, Argentina.
Buenos Aires' Little Italy er en af byens ældste kvarterer omkring en gammel indsejling til havnen. La Boca har holdt fast i stemningen og charmen fra den gamle verden med en umiskendelig duft af Italien.

Oprindeligt blev kvarteret befolket af italienere fra Genova, så selvfølgelig er her masser af muligheder for at spise og drikke italiensk, men det er også hjemsted for en af Argentinas mest populære fodboldhold, Boca Juniors. Endelig er her en af byens mest turistvenlige caminitoer, en gade fuld af indtryk, tango og spisesteder. Italiensk mad, fodbold og en spadseretur ved haven - kan man forlange mere?

Næste: Se de næste 4 Little Italy'er