Danskernes foretrukne rejsemål

Italien, Grækenland, Spanien og England hitter i danskernes bevidsthed.

De tætpakkede strande på Rhodos bevidner Grækenlands status som populært rejsemål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Italiensk pasta krydret med græsk gæstfrihed, engelsk kulturliv og lange nætter i Spanien. Det er noget, der tænder danskere på ferie. Det viser en ny undersøgelse om danskernes ferievaner, som Kompas Kommunikation har foretaget for Hotels.com.
Internettet er brugt til undersøgelsen, hvor 1.148 danskere er spurgt om, hvor man skal rejse hen i verden for at få det bedste af det bedste.
Undersøgelsen er ganske vist ikke repræsentativ for hele befolkningen, men giver alligevel et fingerpeg om danskernes mening om det bedste.

Italien til tops
Og når det gælder god mad, så stryger Italien helt til tops. 36 pct., eller lidt over en tredjedel, vil helst nyde en god middag i Italien, mens 30 pct. vælger Frankrig. På tredjepladsen følger Grækenland med otte pct., der sværger til det græske køkken.
Når det kommer til gæstfrihed, så topper Grækenland listen. 15 pct. svarer, at grækerne har den største gæstfrihed, efterfulgt af Thailand med 11 pct. og med USA på tredjepladsen med ni pct.
Kulturferien går ofte til England. Når det gælder museer, udstillinger, teatret og koncerter, så mener næsten hver tredje dansker, 31 pct., at England byder på det bedste kulturliv. Frankrig og Italien indtager sammen andenpladsen med 13 pct. på listen over de mest foretrukne kulturnationer i verden, mens Danmark kommer på tredjepladsen med ti pct.

Fest, farver og dans
Endelig foretrækker danskerne Spanien, når det gælder fest, farver og dans. 24 pct. af danskerne foretrækker at gå på opdagelse i det spanske natteliv.
Danskerne er åbenbart også tilfredse med nattelivet her i landet. 14 pct. stemmer således Danmark ind på andenpladsen over lande med det bedste natteliv.