Danskernes anden hovedstad

Berlin er bare bedst, synes danskerne, som er byens femte største turistmarked. Shopping og kultur står på oplevelseslisten, og så har danskerne opdaget byens cykelmuligheder.

Giganterne vil indtage Berlin først i oktober som optakt til festlighederne i forbindelse med 20-året for Murens fald. Fold sammen
Læs mere
Foto: Berlin Turismus Marketing
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den er tiltrækkende som en magnet - Berlin. Vi danskere besøger byen i stor stil, uden nævneværdig hensyn til finanskriser og økonomiske stramninger.

Læs også: Nu er der 650.000 billige flybilletter til salg

Faktisk er der i dag 2.560 danske statsborgere, som har bosat sig fast i den tyske hovedstad, og endnu flere har købt fast ejendom - lejligheder som bruges flittigt i ferier og fridage.

Mens antallet af f.eks. britiske og italienske turister er faldet i år, så er antallet af danskere steget. 62.000 var i Berlin i årets første fem måneder, og det gør Danmark til byens femte største turistmarked.

De danske turister kaster sig ud i byens mange kulturtilbud og ikke mindst de overvældende shoppingmuligheder. Men et turisttilbud dominerer danskerne, oplyser Berlin Tourismus Marketing, det er cykelturismen.

Danskerne tager på cykelsightseeing med guide, og danskerne lejer cykler op oplever byen på egen hånd.

Efterår i Murens tegn
Ud over de mange museer og udstillinger er der året rundt en række særarrangementer. Den største begivenhed her i efteråret er markeringen af og festlighederne omkring 20 året for Murens fald.

Udstillingerne i den forbindelse er allerede åbnet rundt omkring, og først i oktober tager festlighederne fat. Fra 1. til 4. oktober huserer giganterne - to 13 meter høje dukker - rundt i byen.

I øjeblikket er Berlins ungdom i gang med at dekorere gigant dominobrikker. De skal bruges til at genopbygge Muren på en 2 kilometer lang strækning mellem  Rigsdagen, Brandenburger Tor og Potsdamer Platz.

Det sker to dage før selve dagen, mandag 9 november, hvor den store frihedsfest weekenden igennem kulminerer, når Muren vælter.
www.mauerfall09.de