Danskerne flygter fra våd sommer

Juli har været en gylden måned for charterbranchen. 2011 ender måske som nyt charter-rekordår.

Det våde danske sommervejr har ikke gjort lysten til charter mindre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker / SCANPIX DANMARK

Danskernes lyst til charterferie fejler tilsyneladende ikke noget, og det våde danske sommervejr har ikke gjort lysten til charter mindre.

Se også: Det må du ikke i Italien

I juli havde charterbranchen en generel fremgang på omkring 15 procent sammenlignet med juli sidste år, og året som helhed ender måske som det bedste charterår nogensinde, siger formanden for brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark, Peder Hornshøj.

"Charterbranchen lever og har det godt. Der er mange, der i tidens løb har forudsagt charterbranchens død, men vi kan konstatere, at den tværtimod er blevet styrket ganske kraftigt gennem de senere år på trods af en voldsom konkurrence fra lavprisfly", siger Peder Hornshøj.

Rejsebureauet Spies fik i juli en stigning i salget på cirka 17 procent i forhold til 2010.
"Danskerne har virkelig kæmpet om rejserne syd på. Vores fly fik således en miljøvenlig belægning på 99,6 procent", fortæller direktør i Spies, Jan Vendelbo.

I alt sendte Spies 50.000 danskere på ferie i juli.

Kunne have været større
Hos Star Tour er billedet det samme. Her solgte man 18 procent flere rejser i juli sammenlignet med sidste år.
Ifølge salgsdirektør i Star Tour Stig Elling kunne charterbranchens samlede salg i år have været endnu større, hvis branchens kapacitet havde været større.

"Vi er oppe i hundreder tusinder, der er gået forgæves efter en rejse til sikker sol og varme", vurderer han.

I 2004 sendte den danske rejsebranche for første gang over en million danskere på charterferie. De seneste år har tallet ligget på mellem 1,2 og 1,3 millioner. Selvom det ikke så alt for lovende ud i begyndelsen af af 2011, så ender året muligvis alligevel med en rekord.

"Den politiske krise i Nordafrika har medført et fald i rejserne i vinter- og forårsmånederne. Hvis ikke vi havde haft det fald, så var 2011 helt sikkert blevet et rekordår, men jeg tror alligevel godt, at det kan ende med en rekord", siger Peder Hornshøj.

I august falder antallet af charterrejser altid markant i forhold til juli, men foreløbig tyder salgstallene på, at august 2011 kommer til at ligge på omkring rekordniveau, vurderer Peder Hornshøj.

Se også: Vi har fået en ny charter-favorit