Danskerne er vilde med øferie

Danskernes foretrukne ferieland er Danmark.

Antallet af feriegæster på de danske øer er steget voldsomt. Fold sammen
Læs mere

De danske øer er i stigende grad populære, viser trafiktal offentliggjort af rederiet Færgen. Rederiet Færgen har i alt syv ruter til de danske øer, og for tredje år i træk er interessen for de danske øer steget.

Det fortæller salgs- og marketingchef i rederiet Lindy Kjøller: »Vi har længe set en voldsom vækst i trafikken til og fra de danske øer. At der for tredje år i træk er vækst på samtlige færgeruter, er helt ekstraordinært og endnu en understregning af, at danskerne er vilde med ø-ferie i deres eget land.«

I 2016 blev 1.124.543 mio. personbiler overført med færge til en af Danmarks øer. Det er en stigning på 6,3 pct. siden 2015. Det er særligt på ruterne Ystad-Rønne, Kalundborg-Samsø og Esbjerg-Fanø at trafikken aldrig er set højere end i 2016. Og det er der en forklaring på, mener Lindy Kjøller.

En af årsagerne er, at billetpriserne er blevet sat ned uden for højsæsonen. Det tiltag skete 1. september 2016.

Derudover har øernes udvikling inden for turisme også ændret sig, når det f.eks. kommer til mad i gourmetklassen, kulturelle events, muligheden for aktiv ferie og ikke mindst at skabe den ro og idyl, der kendetegner de danske øer.