Danskerne atter på vej til Egypten

Efter at der i godt en måned har været lukket for alle rejser til Egypten. sætter de første danskere nu kursen mod de populære badeferieområder i det nordafrikanske land.

Foto: Iris

Om godt en uge sætter de første danskere sig i et fyldt feriefly med kurs mod Egypten, efter at der den seneste måned har været helt lukket for rejser fra Danmark til det uroplagede nordafrikanske land. 

Læs også: Egypten aflyst indtil 2014

Det er Atlantis Rejser, der 5. oktober sender efterårets første feriegæster til sol- og strandferie i Egypten.

Det sker som følge af, at Udenrigsministeriet tirsdag i denne uge ændrede sin rejsevejledning for landet, så ministeriet ikke længere fraråder rejser til turistområderne langs Rødehavet med Hurghada samt Aqababugten med Sharm el-Sheikh og Taba Heights.

»Allerede tirsdag aften begyndte folk atter at booke rejser til Egypten,« siger Pernille Ammitzbøl, kommunikationschef hos Egypten-specialisten Atlantis Rejser, der allerede nu også har fyldte fly til de to efterfølgende weekender. 

Mange kunder havde booket efterårs- og vinterrejsen til solsikre Egypten op til et halvt år i forvejen, og de har måttet vente utålmodige på besked, om også deres rejser ville blive aflyst. Men de kan godt begynde at finde badetøjet og solcremen frem nu.

Det er dog kun til badestederne, at Atlantis Rejser har genoptaget rejserne, fortæller Pernille Ammitzbøl. Der er stadig lukket for nilenkrydstogterne, som mange kunder ellers efterspørger.

»Vi følger naturligvis Udenrigsministeriets vejledninger, og indtil de bliver ændret for hele Egypten, er turene på Nilen indstillet,« siger hun til rejseliv.dk

Apollo åbner først efter nytår
Det er dog ikke alle rejsebureauer, der straks genoptager turene til Egypten. Apollo skriver i en pressemeddelelse, at man holder fast i annulleringen af de mange tusinde rejser til Egypten helt frem til nytår, »da man ikke konstant kan åbne rejsemål op og lukke dem ned igen – dertil er operationen for stor, og generne for de rejsende for store.«

Efter nytår er det så igen muligt at komme til Hurghada og området omkring Hurghada med Apollo, mens Sharm el Sheikh, som det ser ud på nuværende tidspunkt, ikke vil blive genåbnet for vintersæsonen 2013/2014.

»Vi glæder os meget over, at Udenrigsministeriet nu igen tillader, at rejsende kan komme på ferie til Rødehavskysten, da Egypten tæller blandt danskernes notorisk største feriefavoritter om vinteren. Der har rådet ro og fred ved Rødehavskysten i perioden for skærpelsen, men vi respekterer konsekvent udenrigsministeriets vurderinger af internationale situationer,« skriver Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Fornyet interesse for Egypten
StarTour er lidt tidligere ude med at genåbne for rejserne til Egypten. Her sender man allerede gæster mod det nordafrikanske land fra jul.

»Vi måtte aflyse omkring 6.000-7.000 rejser til Egypten her henover efteråret, og selv om vi har fået omdirigeret de fleste gæster til andre rejsemål, så er det vigtigt for os at få signaleret, at man atter trygt kan rejse til de populære feriesteder i Egypten. Der har nu godt nok hele tiden været sikkert at opholde sig i eksempelvis Sharm el-Sheikh og Hurghada, men vi følger altid Udenrigsministeriets vejledninger slavisk,« siger Stig Elling, salgsdirektør i StarTour til rejseliv.dk.

Også hos StarTour mærker man fornyet interesse for Egypten.

»Vi har fået en del bestillinger i de seneste dage, for der er mange, der kun vil til Egypten om vinteren, og jeg forventer, at vi får mange flere henvendelser, efterhånden som budskabet om, at der atter er åbnet for rejser til Egypten, bliver spredt,« siger Stig Elling. 

Læs også: 10 ferie-alternativer til Egypten