Danskere rejser fortsat til Egypten trods flystyrt

På trods af terrortrussel og aflyste afgange til Sharm el-Sheikh fortsætter danskerne med at flyve til Egyptens øvrige charterdestinationer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En juleferie med garanti for masser af sol er forsat i høj kurs hos de danskere, der har bestilt rejser til Egypten.

Rejserne fortsætter ufortrødent til trods for flystyrtet i Sharm el-Sheikh på Sinai-halvøen, der dræbte 224 mennesker lørdag 31. oktober og formodes at skyldes en terrorhandling.

Mistanken om terror har fået den danske regering til at fraråde rejser til Sharm el-Sheikh, men bortset fra én aflysning og en del spørgsmål, forsætter rejeselysten til de øvrige Egypten-destinationer, fortæller rejseambassadør for Bravotours, Stig Elling:

»Folk vil gerne af sted på deres planlagte ferie. Og alt gennemføres normalt til Hurghada og andre områder på nær Sharm el-Sheikh,« siger Stig Elling.

Stig Elling indrømmer dog, at danskerne har haft mindre lyst til at booke rejser efter flystyrtet, men han er ikke i tvivl om, at tilstanden snart vil vende tilbage til det normale.

»Fra lørdag til mandag solgte vi 40 pladser. Det er ikke normalt, men det indikerer, at folk ikke er bange for at tage til Egypten, så jeg tror, at vi i løbet af kort tid kommer tilbage til normale tilstande,« siger han.

Det var et russisk fly fra rejseselskabet Metrojet, der styrtede sidst i oktober.

Myndighederne var længe sparsomme med oplysningerne om flystyrtet, som ingen af passagererne overlevede. I sidste uge kom det frem, at forskellige landes myndigheder nu formodede, at en bombe var eksploderet om bord på flyet. ?Dermed er der tale om en terrorhandling, og det fik landenes regeringer, herunder den danske, til at fraråde rejser til Sharm el-Sheikh.

Ifølge Stig Elling har de danskere, der har fået aflyst deres rejser til Sharm el-Sheikh i stort tal ombooket deres ferier til andre destinationer i Egypten.