Danskere dyrker mindst sex på ferien

Nordmænd hitter som de mest drikkende, mest seksuelt aktive, mest solbadende og mest arbejdsomme på ferien.

Foto: Colourbox.com

Hvad gør vi, når vi er på ferie i udlandet. Drikker vi mere alkohol, dyrker vi mere sex, hvor meget solbader vi, og hvor meget arbejder vi på ferien? Og hvem vil vi nødigst dele hotel med?

Se også: Lovlig sex i luften

Det er nogle af de spørgsmål som knapt 5.000 danskere, nordmænd, svenskere og finner har besvaret på en nordisk spørgeundersøgelse om ferierejser til udlandet, som TUI Nordic, der i Danmark kendes som Star Tour, gennemførte på nettet i løbet de to sidste uger i maj.

Undersøgelsen viste, at danskere er dem, der dyrker mindst sex på ferien (40 pct. dyrker meget mere eller mere sex på ferien end derhjemme), 48 pct. af svenskerne svarer ja til spørgsmålet, mens nordmændene går mest til den i varmen (68 pct.). Det gør de i øvrigt også i forhold til alkohol, hvor de dog er skarpt forfulgt af danskerne, mens svenskerne tager prisen som de mest ædruelige.

"Tallene skal jo ses i forhold til, hvordan vi agerer herhjemme, når vi ikke er på ferie – så de kan vel tolkes… Enten dyrker danskerne generelt meget sex i hverdagen og drikker moderat, eller også har nordmænd det bare væsentligt sjovere end os på ferien. Det må være op til den enkelte dansker at beslutte," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Ingen russere, tak
Skandinaverne er til gengæld enige om, at det folkefærd vi helst vil slippe for at dele hotel med, er russerne. Til gengæld vil vi meget gerne dele hoteller med hinanden.

Når nordmændene holder pause fra feriesex og -sjusser, arbejder 24 pct. af dem under ferien. Det er danskere ikke nær så tilbøjelige til – vi vil helle slappe af, og kun 14 pct. af danskerne arbejder på et tidspunkt under ferien.

Nordmænd er åbenbart vilde med at give den gas med det hele på ferien. Det gælder i høj grad også solbadning. 87 pct. af dem solbader så meget, som de kan nå og mindst et par timer om dagen. Den disciplin bruger kun 75 pct. af danskerne samme tid på og 72 pct. af finnerne.

Top 5 rejsemål
"Når det kommer til hvilke rejsemål, vi holder sommerferien på, er vi også påfaldende ens, os nordboere. Vi bevæger os på den samme top 5 med enkelte variationer i, hvilken plads på hitlisten rejsemålene indtager. Top 5´en indeholder for alle de skandinaviske lande: Mallorca, Kreta, Cypern, Tyrkiet og Rhodos," siger Stig Elling.