Danske skiløbere vil ikke have kunstsne

De stiller højere krav til skiområderne - ikke kun om ophold. Skiløbets kvalitet og sneen skal også være i orden, viser undersøgelse.

Foto: Color Line
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske skiturister er blevet mere professionelle.

Læs også: Her koster en øl mest

Det er tydeligt, at skifolket ikke er nybegyndere mere. Nu stilles krav om kvalitet på pisterne, viser den tilfredshedsundersøgelse, som Color Line hvert år gennemfører.

Rederiet er Danmarks største udbyder af skirejser til Norge, og hver vinter deltager over 60.000 passagerer i undersøgelsen.

Generelt er skituristerne tilfredse med deres ferier, men undersøgelsen viser tydeligt, at de i dag stiller flere og nye krav. Det er især snekvalitet og pistepræparering, der vægtes langt højere end tidligere. 

"Første gang man er på skiferie, vælger man typisk destination efter tre basale kriterier: At det er børnevenligt, at det er let at finde rundt, og at man bor i fornuftig afstand lige ved skianlægget," siger adm. direktør Henrik Renneberg

Natursne er vigtig
"Men efterhånden vægtes mere tekniske ting som  f.eks. snekvalitet. Det er tydeligt, at de rutinerede skiløbere orienterer sig efter, at der er mange områder i Norge med naturlig sne. Det er især sneens kvalitet og præpareringen, der er fokus på, men sikkerheden på pisterne spiller også en stor rolle".

Jo mere erfarne skiløberne bliver, jo mere kræsne bliver de også.

"De stigende forventninger stiller krav til de norske skicentre, som er blevet supereffektive og må konkurrere indbyrdes om at tilbyde danskerne de bedste forhold, " forklarer Henrik Renneberg.

Ganske vist kræver de danske skiløberne, at skiområderne gør det godt. Men omvendt sikrer de norske skiområder sig en høj loyalitet hos danskerne. Og alt tyder på, at endnu flere skiløberer vender skiene mod Norge. Color Line har i år haft en pæn vækst i antallet af rejsende  fra Københavns-området.