Danske skiløbere gør det selv

De fleste danske skiturister arrangerer og sammensætter selv deres skiferie, viser undersøgelse.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De ér på markedet – de færdige pakkerejser og busturene ned til de franske alper.

Læs også: Sveriges vildeste snepark

Men stadig flere danskere foretrækker at gøre det selv, når de skal på skiferie: Selv booke overnatning og selv sørge for transporten.
Det viser en internetundersøgelse, som Kompas Kommunikation har genneført for DFDS Seaways. Flere end 3.000 danskere fra hele landet har deltaget i undersøgelsen.

Flest drager til Norge
Faktisk er det syv ud af hver ti danske skiturister, der selv sammensætter deres skiferie og booker transport og overnatning hver for sig – og det skyldes ikke mindst, at næsten lige så mange, 67 pct. kører i deres egen bil på skiferie.
Undersøgelsen viser videre, at 1,7 mio. danskere tager på skiferie hvert år, og at lidt over halvdelen drager nordpå til Norge. Her er den smukkeste natur, den bedste overnatning, den bedste skiskole, mest børnevenlig og lettest at rejse til – roser flertallet.

51 pct. af de danske skiløbere rejser til Norge. Flere end dobbelt så mange, end der rejser til det næst populæreste skiferie-land, Østrig, Her holder 20 pct. ferie, mens Sverige er nummer tre med 14 pct. viser undersøgelsen.

Skiferie er familieferie
Skiferie er også lig med familieferie for 44 pct. af de spurgte. De holder vinterferien i sneen sammen med familie og børn – og for sidstnævnte kan en køretur på 600 km godt være lidt af en udfordring.
Men rigtig mange afkorter turen nordpå med en pause til søs. 58 pct. svarer i undersøgelsen, at de rejser med skib, når de skal på skiferie. Til dem, i hvert fald dem, der rejser fra Sjælland og København, har DFDS tilbud om gratis bil med på overfarten til og fra Norge – hvor der fra Oslo kun er nogle timers kørsel til skiområderne.

Først til mølle, først bilplads om bord – og gratis bil kan bookes til og med 31. oktober eller så længe »lager haves« – men bookningerne gælder så til gengæld for hele skisæsonen.

Læs også: Vi kører selv på skiferie