Danske børn vil til Pippi-land

Der sættes dansker-rekord i Astrid Lindgrens Verden i denne tid. Der er 25 pct. flere udenlandske gæster i eventyrparken, flest fra Danmark.

"Det er fantastisk. Det viser, at vores store satsning med det nyt unikke Pippi Langstrømpe miljø har givet resultat", jubler vicedirektør Mikael Ahlerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.alv.se

De kan næsten ikke få armene ned i Vimmerby. Det vrimler nemlig med danske gæster i Asrid Lindgrens og Pippis verden.
Hvor der sidste år var to svenske gæster for hver udenlandsk, er det i år tættere på at være fifty-fifty.

Læs også: Oplev manden bag Mickey Mouse

"Det er fantastisk. Det viser, at vores store satsning med det nyt unikke Pippi Langstrømpe miljø har givet resultat. Det og så vores krone, der giver danskerne "40 pct. rabat i Sverige", har været med til at give publikumsrekord," jubler vicedirektør Mikael Ahlerup.

I sidste uge, tirsdag 14. juli, blev der sat publikumsrekord i parken. 10.555 besøgte Pippi og de andre 60 elskede figurer fra  Astrid Lindgrens bøger, som befolker parken, der ligger henholdsvis fire timers kørsel fra København og tre timers kørsel fra Göteborg.

Stigning også før højsæsonen
Samtidig noterede parken, at der hver dag i de første to uger af juli var over 40 procent udlændinge i Astrid Lindgrens Verden. Det er en stigning på 25 pct. sammenlignet med 2008.

Det er frem for alt danske familier, der strømmer til parken, men også nordmænd, tyskere, finner og hollændere holder af Pippi. Mikael Ahlerup:

"Og den store ferieperiode er endda ikke begyndt i hverken Danmark eller Tyskland," tilføjer Mikael Ahlerup.
www.alv.se