Dansk sommer aflyst: Vi vil til syden i skoleferien

375.000 danskere ventes at tage til sydens sol og varme i skolernes sommerferie, viser nye skøn for solgte rejser

Charterrejser går som varmt brød for tiden og især Grækenland er et populært rejsemål. Her er vi på Apella Beach på den græske ø Karpathos. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr/miemo

Den lange og kolde vinter, kombineret med et koldt og vådt forår, har fået omkring 375.000 solhungrende danskere til at vælge sydens sol og varme i skolernes sommerferie.

Læs også: Færing tissede i midtergangen

Det er omkring 10 procent flere end sidste år, hvor ca. 341.000 danskere tog på charterferie i sommerferien.

Det viser et nyt skøn over sommerens samlede salg af charterrejser, foretaget af Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

"Jo tættere vi kommer på skoleferiens start, jo mere pres er der på salget af rejser. Sådan er det altid, når sommervejret i Danmark viser sig fra sin mest lunefulde side," siger Stig Elling.

De fleste danske charterturister søger mod Grækenland og Mallorca, som er sommerens store hits. Størst stigning i forhold til sidste år ser man på Egypten, Tunesien, Bulgarien, og Tyrkiet - alle ikke-euro lande, hvor man får mere for lommepengene.

Antallet af rejsende i skolernes sommerferie 2010 er skønsmæssigt baseret på antallet af rejser "på hylderne" i charterbranchen i forhold til sidste år (baseret på tal fra Statens Luftfarts Væsen).

Se statistikken over populære charter-rejsemål: