Dansk hotel blandt Europas 100 bedste

Hotel Rye i København er som eneste danske hotel med på Sunday Times' liste over Europas 100 bedste billige hoteller.

Hotel Rye er indrettet, så man føler sig som om, man er hjemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Det er ikke altid størrelsen, det handler om.

Hotel Rye, som ligger på Østerbro i København, har bare 16 værelser, ikke desto mindre har hotellet gjort sig så positivt bemærket hos den engelske avis, Sunday Times, at det optræder på listen over Europas 100 bedste hoteller under 100 £, som avisens rejsemagasin udgav i juli i år.

Se også: I seng med Madonna

Hotellet er det eneste danske indslag på den uprioriterede liste og er i selskab med bl.a. det Abba-ejede Rival Hotel i Stockholm og feinschmecker-hotellet Arte Luise Kunsthotel i Berlin.

Hotel Rye er siden 2000 blevet drevet af Sonja Miemitz og kalder sig selv Københavns hyggeligste hotel. Hvert værelse er indrettet forskelligt, 10 af dem er malet i trompe l'oeil - der betyder synsbedrag - hvilket gør, at man f.eks. kan vågne op og have udsigt til en kornmark eller befinde sig midt i et Skagensmaleri.

Nybagte boller på morgenbordet
”Vores koncept er Rasmus-modsat af, hvad alle andre hoteller gør: De har som regel en flot facade og så bliver man tit skuffet, når man kommer ind. Hotel Rye har den grimmeste indgang, man kan forestille dig, til gengæld er det næsten som at være hjemme, når man træder ind ad døren", siger Sonja Miemitz, der sammen med sit personale opererer med konceptet om genkendelighed og personlig betjening.

Kravet om, at en overnatning skal koste mindre end 100 £ for at komme med på Sunday Times' liste opfylder Hotel Rye naturligvis. Et dobbeltværelse står i 800 kr. Og det inkluderer nybagte boller på morgenbordet. 

Er du mere til vild luksus end budget? Se verdens dyreste hotelsuiter her.