Danmarks bedste strand 2012

20 af landets mere end 7.000 kilometer kyst har vist sig at være så lækre, at de igen i år kan kalde sig Danmarks bedste strand.

På Marielyst Strand overrækker Rejselivs Mikkel Mayner Lind champagne, blomster og diplom til turistbureauets chef, Majbritt Hammer, og Aida Pedersen fra Sydfalster Turist- og Erhvervsforening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Knudsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at slikke sol på Danmarks bedste strand skulle badehåndklædet i 2010 foldes ud på Hvide Sande i Vestjylland.

Se også: Her er verdens 10 bedste strande

I 2011 skulle man lægge vejen forbi Marielyst Strand på Falster, hvis man ville smide sig på den bedste af de bedste - i hvert fald,  hvis man spørger Rejseliv.dks brugere.

Og det skal man faktisk også i år.  

Med næsten halvdelen af de flere end 1.100 stemmer i Rejselivs afstemning er Marielyst Strand Danmarks bedste strand i 2012.

Alle ti strande, som Rejseliv havde udvalgt til afstemningen, var gode strande spredt over hele landet. Men allerede i begyndelsen lagde Marielyst Strand sig klart i front af feltet, og stranden kørte sikkert titlen til Falster for andet år i træk med 521 stemmer.

Derimod udviklede kampen om andenpladsen sig til en regulær gyser, hvor kun 0,3 pct. af stemmerne skilte nummer to og tre. Her trak den nordjyske strand Blokhus trak det længste strå med 11,6 pct. mod vestsjællandske Vesterlyng Strand med 11,3.

"Fantastisk at løbe med sejren"
Selvom Marielyst Strand også vandt i 2011, er titlen noget, at Marielyst Turistbureau er stolte af.

"Det er helt fantastisk at løbe med sejren igen i år. Det har betydet virkelig meget for os og hele området, at vi har kunne kalde vores strand Danmarks bedste," siger bureauets chef Majbritt Hammer, og hun fortsætter:

“Jeg ved ikke, om de andre turistbureauer i landet ved, hvor meget det betyder. Titlen har tiltrukket mange turister, specielt fra Tyskland.”

På den 20 kilometer lange strand er der plads til dem, der vil ligge midt i mylderet og stemningen fra gågaden i feriebyen, dem, der vil ligge i fred, og dem, der vil ligge nøgen. Og den forskellighed er i følge Majbritt Hammer en af grundene til, at Marielyst vinder igen i år.

"Og så er den god til børn, fordi den er så lavvandet. Vi har også livreddere på stranden, så man kan bade trygt,” siger Majbritt Hammer.

Det synes gæsterne på stranden
Rejseliv spurgte fire gæster på stranden, om de er også synes, at Marielyst er Danmarks bedste.

Søren Thorup, Holbæk, på sommerferie med familien: "Det er klart den bedste strand af dem, vi har været på i Danmark. Den er pæn og ren, og så er der gode restauranter og  en næsten sydlandsk stemning i byen."

 

Roberto Di Pasqu Ali, Berlin, på forretningsrejse: Jeg arbejder med utilpassede unge, og vi ledte efter et sted at tage en gruppe med på ferie i Danmark. Vi fandt ud af, at Marielyst Strand var Danmarks bedste, og tog hertil."

 

Titin og Caroline Ohlsen Svane, Køge, på sommerferie med familien: "Den er rigtig fed, især på grund af stemningen fra byen, men der er mange strande, der er ligeså gode, f.eks. Amager Strandpark i København."

 

Amanda og Ann-Katrine Nielsen, Nykøbing, nyder det gode vejr: "Vi bor tæt på og kommer her tit. Det er fedt med de mange turister og livet i byen. Og så er stranden så stor, at man altid kan finde et sted at ligge."